Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Közgyűlési döntés

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az elmúlt év végén megjelent hírek – külföldi tőke által létrehozandó álcivil szervezetekről – aggodalomra adtak okot az egész országban.

Ezért a soproni önkormányzat december 21-i rendkívüli ülésén az alábbi határozatot hozta:


Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 293/2017. (XII. 21.) határozata Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlésének a Soros tervvel kapcsolatos tiltakozó állásfoglalásáról: „Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése elutasítja, hogy Sopronban a Soros terv ideológiáján bevándorlást szervező irodákat, migránstáborokat hozzanak létre.


Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése egyúttal felkéri a soproni polgárokat, civil szervezeteket, hogy csatlakozzanak ezen állásfoglalásához.”

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”