Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Közelebb a természethez
A vadgazdálkodási kiállítás megnyitóján részt vett Semjén Zsolt (j) miniszterelnök-helyettes és dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora is. Fotó: Pluzsik Tamás

Közelebb a természethez

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

Új külsővel és funkciókkal nyílt meg a Soproni Egyetem Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézetében a vadgazdálkodási gyűjtemény. A különleges tárlatot a nagyközönség is láthatja.

1971-ben hozták létre az egyetem vadgazdálkodási gyűjteményét az akkor megrendezett budapesti vadászati világkiállítás vidéki helyszíneként. Az elmúlt több mint 50 évben a tárlat fénye megkopott, most a Kisfaludy Turizmusfejlesztési Program támogatásával modernizálták.

– Azért nagyon fontos az ilyen kiállítótér, mert tudatosítanunk kell az egész társadalomban, hogy fenntartható vadászat nélkül sem erdőgazdálkodás, sem mezőgazdálkodás, sem természetvédelem, sem minőségi vadgazdálkodás nem lehetséges – hangsúlyozta dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Soproni Egyetem díszpolgára.

A tárlat interaktívan vezeti be a hallgatókat, a kisebb diákokat, az érdeklődő felnőtteket, turistákat a vadvilág, a természet, a vadászat és a vadgazdálkodás rejtelmeibe.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Barcza Attila, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, Széles Sándor főispán, dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora, több erdőgazdaság vezérigazgatója, az egyetem professzorai és hallgatói. A kiállítást dr. Jánoska Ferenc egyetemi docens, a Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézet igazgatója nyitotta meg, kiemelve, hogy a gyűjtemény meghatározó értékét adják a vadászattörténeti emlékek. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek