Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Konferencia a kékfrankosról

| Munkatársunktól | Városi hírek

Tényleg Sopron a kékfrankos fővárosa? Hol tart a soproni bor? Mi vinné előbbre a soproni borrégiót? Milyen lehetőségeket rejt a kékfrankos? Ezekre a kérdésekre is keresik a választ a kékfrankos kerekasztal-konferencián június 8-án, pénteken 17 órától a Rejpál-házban.

A rendezvényt a Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesület szervezi. – A 2018-as a kékfrankos éve Magyarországon, annak a kékfrankosnak, amely a legnagyobb területen termelt kékszőlő – mondta dr. Sztancs György, az egyesület elnöke. – A Soproni borvidéken lévő körülbelül 1000 hektáros kékfrankosültetvény országosan is az első, ezért is óriási a jelentősége, fontos, hogy beszéljük róla.


A konferenciára meghívták a soproni–kőszegi borrégió borászait, az egyesület tagjait. A soproni borászok közül előadást tart Magyar Dezső (Sop-Vin Kft.), Jandl Kálmán, (Jandl Borászat) és Molnár Tibor (Vincellér Borház). Arról pedig, hogy mi lehet a titka egy borvidék felemelkedésének Heimann Zoltán, a Szekszárdi borvidék elnöke, közgazdász–borász beszél. A konferencia moderátora Lukács Szabolcs magyar bajnok sommelier, fővédnöke a soproni önkormányzat. 

Kapcsolódó cikkek