Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kiváló soproni pedagógusok

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban a hűség napján adják át a város legrangosabb kitüntetéseit. 2019-ben a Sopron Kiváló Pedagógusa díjat Dávidné Németh Valériának és Lendvay Péternének ítélték oda.

A Sopron Kiváló Pedagógusa díj a város fiatalságának oktatása, nevelése terén kimagasló teljesítményt nyújtó magánszemélyeknek adományozható, és évente ketten kaphatják meg. 

Dávidné Németh Valéria 1987 óta dolgozik közalkalmazottként. A Bánfalvi Óvodában 1996-tól óvodapedagógusként vesz részt a gyermekek nevelésében. Hite, hogy a rábízott óvodások a szabad játékban, változatos tevékenységformákban, kreativitásuk és fantáziájuk kibontakozása közben fejlődnek, élik meg gyermekkorunkat. Óvodapedagógusi munkája mellett részt vett a Benedek Elek pedagógiai kar hallgatóinak elméleti és gyakorlati képzésében. 2015-ben szakvizsgázott, közoktatási vezetőpedagógus-diplomát szerzett. 2013 szeptemberétől a Gesztenyés úti tagóvoda vezetőjeként végzi mindennapos tevékenységét a gyermekek és szüleik nagy megelégedésére.

Dávidné Németh Valéria

Lendvay Péterné a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium tanáraként e tanévtől vonult nyugdíjba. Pályafutása során több ezer diák oktatását, nevelését végezte. Fizika–kémia szakos tanári végzettsége mellé környezetvédelmi szakmérnök diplomát is szerzett. Sokat tett a környezettudatos nevelés érdekében. Hosszú ideig ő volt az iskola természettudományos munkaközösségének vezetője. Szaktanácsadóként, továbbá az Eötvös Loránd Fizikai Társulat titkáraként, valamint a Vermes Miklós Nemzetközi Középiskolás Fizikaversenyek szervezőjeként is tevékenykedett. Évekig készítette fel az iskola diákcsapatait az Országos Illemtan Versenyre, ahol a diákjai négy alkalommal értek el első helyezést. 

Lendvay Péterné

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.