Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Karakter, íz, zamat
A Vadak ura című musical tavaly nagy siker volt a barlangban – idén is visszatér a produkció.

Karakter, íz, zamat

| Győri-Varga Nóra | Városi hírek

Május 20-án kezdődik az új évad a fertőrákosi barlangszínházban. Idén nyáron többek között Ákos, a 100 tagú cigányzenekar, a szimfonikus ABBA előadás, valamint a Vadak ura is érkezik.

– A programterv impozáns, nagy reményeket fűzünk hozzá. Magas, 90 százalék körüli látogatottságot várunk – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester a barlangszínház 2023-as évadának múlt pénteki sajtótájékoztatóján. – A barlangszínháznak különösen feladata, hogy karaktert, ízt, zamatot vigyen a kontextusba, és ezzel visszacsalogassa a közönséget.

– Partnereink stabilak, biztosítják a magas színvonalat és a minőségi produkciót minden stílusirányzatban – hangsúlyozta Kóczán Péter, a barlangszínházat is működtető Pro Kultúra ügyvezető igazgatója. – Ebben az évadban összesen 49 produkciót mutatunk be. A hagyományoknak megfelelően a Sopron Táncegyüttes nyitja a szezont május 20-án a Mert másról álmodunk című műsorával.


A sajtótájékoztatón részt vett Vona Tibor, a TBG Production nemzetközi hírű turnészínház ügyvezető igazgatója – ők repertoárjuk legjavát hozzák el Fertőrákosra. Június 3-án nálunk lesz a az országos ősbemutatója a Gyöngyhajú lány című Omega-musicalnek, melynek Kóbor Léna lesz a főszereplője, aki Kóbor János „Mecky” lánya. Július 22–23-án a tavalyi nagy kedvenc, a Vadak ura családi musicalt láthatja a közönség.

Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója elmondta, szimfonikus ­ABBA hangversennyel, Örökzöld klasszikusokkal, valamint Rost Andrea műsorával készülnek az idei évadra.

A fertőrákosi barlangszínház 2023-as évadának programjaira múlt pénteken kezdődött a jegyértékesítés, és csak szombaton délelőtt 1500 belépő elfogyott. A változatos műsor része többek között Ákos, a 100 tagú cigányzenekar, A Pál utcai fiúk, a Neoton, a Carpathian Impressions (a soproni Varga Gábor jazz-zongorista és társainak műsora), valamint Fenyő Miklós előadása is. A teljes évad részletes programja a www.barlangszinhaz.hu oldalon található.

Április 1-jétől újra megnyitja kapuit a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház témaparkja. Az UNESCO világörökség részeként számon tartott helyszínen várják a természetbe vágyókat. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.