Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Győri-Varga Nóra cikkei

E-egészségügy – Sopronban is

E-egészségügy – Sopronban is

2017. 11. 22. | Győri-Varga Nóra

November 1-jétől jelentős változás történik a hazai egészségügyben: kórházak, gyógyszertárak, háziorvosi praxisok és rendelőintézetek kapcsolódtak egy közös, országos elektronikus rendszerbe. Jönnek az e-receptek és az e-beutalók – városunkban is.

A cukorbetegség előkapujában

A cukorbetegség előkapujában

2017. 11. 15. | Győri-Varga Nóra

A Föld harmadik legnépesebb „országa” a cukorbetegeké: világszerte több mint 415 millió embert érint. November 14. nem véletlenül a diabétesz világnapja: ekkor született a kór kialakulásában szerepet játszó inzulin egyik felfedezője, Frederick Banting is.

Megéri a tűszúrást!

Megéri a tűszúrást!

2017. 11. 08. | Győri-Varga Nóra

Várandósok, 60 év felettiek, az állattenyésztés területén dolgozók – közös bennük az, hogy mind beletartoznak abba a csoportba, melyre az influenza különösen veszélyes lehet. Az oltás már elérhető a háziorvosoknál és a gyógyszertárakban is.

Rendszeresen mossa kezeit!

Rendszeresen mossa kezeit!

2017. 10. 25. | Győri-Varga Nóra

Tudta Ön, hogy kezén akár tízmillió kórokozó is megtelepedhet? És azt, hogy elpusztításuk egyik legegyszerűbb módja a szappanos kézmosás? Írásunkból kiderül, mikor és hogyan kell jól kezet tisztítani.

Legyen szíves, mozogjon!

Legyen szíves, mozogjon!

2017. 09. 20. | Győri-Varga Nóra

Egészséges gyermekből válhat egészséges felnőtt, a fittség pedig – többek között – rendszeres testmozgással őrizhető meg. Idén ez a legfontosabb üzenete a szív világnapjának, melyet szeptember utolsó vasárnapján tartanak világszerte.

Élet a cukorbeteg gyermekkel

Élet a cukorbeteg gyermekkel

2017. 09. 12. | Győri-Varga Nóra

A szülő szíve sajog, ha gyermeke megbetegszik: szeretné, ha a nyavalya mihamarabb múlna. Hogy lehet elfogadni, ha a kór egy életen át megmarad? Márpedig a cukorbetegség marad és nagy terhet ró az érintett családokra.