Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Győri-Varga Nóra cikkei

A humor segít

A humor segít

2018. 01. 17. | Győri-Varga Nóra

Radó Józsefnének nemcsak a kora tiszteletreméltó: 88 éve ellenére aktív életet él, naponta jár be a városba, gyönyörű kézimunkákat készít, kapcsolatokat ápol. Edit nénit Hétköznapi hősöket keresünk felhívásunkra ajánlotta Vigh Józsefné.

Karácsony meghitt hangulatban

Karácsony meghitt hangulatban

2017. 12. 20. | Győri-Varga Nóra

„Ha ez a szép rege/ Igaz hitté válna,/ (...) Nem volna más vallás,/ Nem volna csak ennyi:/ Imádni az Istent,/ És egymást szeretni...” – Ady Endre Karácsony című versének sorai dr. Cseke István osztályvezető főorvos szerint napjaink emberének is jól megfogalmazzák az ünnep lényegét.

Ünnepi gyerekbalesetek

Ünnepi gyerekbalesetek

2017. 12. 06. | Győri-Varga Nóra

Közelednek az ünnepek, lassan kezdődik a sütés-főzés, az ajándékbeszerzés. A nagy rohanásban vajon figyelünk-e eléggé a család legkisebb tagjaira? Gondolnánk, hogy egy karácsonyi meglepetés is lehet veszélyes?

E-egészségügy – Sopronban is

E-egészségügy – Sopronban is

2017. 11. 22. | Győri-Varga Nóra

November 1-jétől jelentős változás történik a hazai egészségügyben: kórházak, gyógyszertárak, háziorvosi praxisok és rendelőintézetek kapcsolódtak egy közös, országos elektronikus rendszerbe. Jönnek az e-receptek és az e-beutalók – városunkban is.

A cukorbetegség előkapujában

A cukorbetegség előkapujában

2017. 11. 15. | Győri-Varga Nóra

A Föld harmadik legnépesebb „országa” a cukorbetegeké: világszerte több mint 415 millió embert érint. November 14. nem véletlenül a diabétesz világnapja: ekkor született a kór kialakulásában szerepet játszó inzulin egyik felfedezője, Frederick Banting is.

Megéri a tűszúrást!

Megéri a tűszúrást!

2017. 11. 08. | Győri-Varga Nóra

Várandósok, 60 év felettiek, az állattenyésztés területén dolgozók – közös bennük az, hogy mind beletartoznak abba a csoportba, melyre az influenza különösen veszélyes lehet. Az oltás már elérhető a háziorvosoknál és a gyógyszertárakban is.

Rendszeresen mossa kezeit!

Rendszeresen mossa kezeit!

2017. 10. 25. | Győri-Varga Nóra

Tudta Ön, hogy kezén akár tízmillió kórokozó is megtelepedhet? És azt, hogy elpusztításuk egyik legegyszerűbb módja a szappanos kézmosás? Írásunkból kiderül, mikor és hogyan kell jól kezet tisztítani.