Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jelentős útfejlesztések a Lővérekben

Jelentős útfejlesztések a Lővérekben

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az önkormányzat hazai forrásból az elkövetkezendő másfél évben útfejlesztéseket és felújításokat valósít meg Sopron közigazgatási területén.

A Miniszterelnökség és a Modern Városok Lőver Programjának finanszírozásában megkezdődött a több mint 1,6 milliárd forint összértékű útfelújítás-sorozat első üteme. A kormány elkötelezett a városok fejlődése iránt, és különösen nagy gondot fordít az útfejlesztésére, a turizmus fellendítésére.

A fokozott terhelés miatt, amelyet az állandó buszközlekedés és a jelentős gépjárműforgalom okoz, az utak állapota városszerte több helyen leromlott, repedések, kátyúk, helyenként süllyedések jellemzik. 

A nagy forgalmat lebonyolító, turisztikai szempontból is kiemelt jelentőségű Lőverek esetében is nagy volumenű felújításokról beszélhetünk, amelyek több ütemben valósulnak meg. 

Megújul többek között a Villa sor, Panoráma körút, Lánzséri utca és a Lőver körút.  

A munkálatok hétfőn kezdődtek meg a József Attila utcában, ami egészen a Mikoviny utcáig, majd annak folytatásaként a Lőver körút egészen a Citadelláig új aszfaltburkolatot kap, összesen mintegy 1200 méteren. Ezenfelül a program részeként járdafelújításra, parkoló alakításra is sor kerül – közölte a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Farkas Ciprián, önkormányzati képviselő. 

A beruházás végeztével megszépül a környék, az utak biztonságosabbá, a város és a környezete élhetőbbé válik. Arra kérik a közlekedőket az önkormányzatnál, hogy vezessenek körültekintően és számítsanak forgalomkorlátozásokra! 


Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.