Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Iváncsics Zoltán újra nyert
Az ipartestület borversenyére 23 mintát küldtek a gazdák Fotó: Németh Péter

Iváncsics Zoltán újra nyert

| Horváth Ferenc | Városi hírek

Újabb sikert aratott Iváncsics Zoltán. Ezúttal a nagy hagyományokra visszatekintő iparos borversenyen diadalmaskodott.

A megmérettetésre az elmúlt pénteken került sor a Pannonia Hotel pinceborozójában. A szervező, a Sopron és Vidéke Ipartestület felhívására 23 mintát küldtek a gazdák. Egyetlen kikötés volt csupán: csak vörösbort lehetett nevezni évjárattól függetlenül. A borokat elsőként szakmai zsűri bírálta, s mint elhangzott, kitűnő borokat küldtek a termelők, ugyanis a 23 mintából 6 aranyérmes lett. Közöttük minimális volt a különbség.

Az aranyérmes borokat újrakóstolták, ezután állapította meg a zsűri a végleges sorrendet. A három legmagasabb pontszámot elért bor került aztán a társadalmi zsűri asztalára. A hagyományoknak megfelelően a köz- és társadalmi élet ismert személyiségei ültek az asztalhoz, hogy kiválasszák a három legjobb közül melyik legyen az első. Az eredmény nem okozott meglepetést, Iváncsics Zoltán ezen a versenyen is győzött, mégpedig 2015-ös évjáratú Soproni Merlot-ja érdemelte ki az elismerést.

Károlyi Gyula, az ipartestület elnöke elmondta, az ünnepélyes díjátadásra január 27-én kerül sor a Pannonia Hotelben, az idei iparosbálon.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.