Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Itt a harmadik hullám

| Munkatársunktól | Városi hírek

– Az adatok alátámasztják, hogy elért bennünket a koronavírus-járvány harmadik hulláma – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió műsorában.

 – Oltunk, megkezdődött a konzultáció az újraindítástól, de közben már mindenki szabadulna. Amelyik görbe gyorsabb lesz, az dönti el a sorsunkat. Ha minél többen jelentkeznek az oltásra, ha többen lesznek az oltottak, akkor nyerünk, ha a harmadik hullám nyer, akkor veszítünk.

A kormányfő leszögezte: a magyar egészségügy kiváló, az orvosok világszínvonalúak, az ápolók jól képzettek és a kórházak is jók. Akár 20 ezer koronavírusos embernek is képesek lennének egyidőben ellátást nyújtani.

– Húsvétig mindenkit be tudunk oltani, aki eddig regisztrált – hangsúlyozta ismételten Orbán Viktor. – Európai összevetésben ma Magyarországon van a legtöbb, oltásra alkalmas vakcina az EU tagállamait illetően. Májusra 3,5 millióval több embert fogunk beoltani, mint a többi uniós ország, mert nemcsak az uniós, brüsszeli vakcinabeszerzésre támaszkodunk, hanem saját forrásból is igyekszünk oltóanyaghoz jutni. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.