Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Informatikus fiatal díja

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban a hűség napján adják át a város legrangosabb kitüntetéseit. A Sopron Ifjú Tehetsége-díjat Kocsis Ábel vette át.

Kocsis Ábel: megnyerte az infósok viadalát
Kocsis Ábel 1998-ban született Sopronban. A Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskolába, majd a Széchenyi István Gimnáziumba járt. Hamar megmutatkozott kivételes tehetsége a matematika és az informatika iránt. Számtalan tanulmányi és egyéb versenyen szerepelt. A teljesség igénye nélkül néhány fontosabb díja: 1. helyezett lett az Infósok Viadala Országos Középiskolai Gazdaságinformatikai Versenyen, szintén a dobogó legmagasabb fokán állhatott aTermészet Világa tudományos folyóirat természettudományos diákpályázatán, önálló kutatások, elméleti összegzésének kategóriájában.


Első lett a Tudományos Diákkörök 17. Kárpát-medencei Konferenciáján, és megnyerte a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt. Hazánkat képviselte több nemzetközi bolygókutató és programozó versenyen. Jelenleg az ELTE informatikai karának elsőéves programozó–tervező informatikus szakos hallgatója. Felvételt nyert az egyetem legrégebbi szakkollégiumába, az Eötvös József Collegiumba, és tagja az Informatikai Kar Neumann János Tehetséggondozó Körének.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.