Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Idősbarát intézkedések
– A kormány döntése alapján minden nyugdíjas egységesen 80 ezer forintot vehet kézhez – hangsúlyozta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. Fotó: Griechisch Tamás

Barcza Attila: Folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése

Idősbarát intézkedések

| Munkatársunktól | Városi hírek

– Novemberben rekord magas prémiumot kapnak kézhez a nyugdíjasok, jövő év elején pedig folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése – mondta sajtótájékoztatóján Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

Mint ismert, a nyári nemzeti konzultáción több mint 1,4 millióan mondták el a véleményüket. Ezt követően a kormány számos olyan kiemelt döntést hozott, amely az év végétől megkönnyíti a magyar, így a soproni és a környékbeli emberek életét is.

Sopron és térsége országgyűlési képviselője elmondta, a magyar gazdaság európai szinten is kiemelkedő teljesítménye tette lehetővé a jóléti intézkedéseket. Ennek köszönhetően jelentős juttatásokra számíthatnak a soproni és térségbeli polgárok is, köztük a nyugdíjasok.

– Novemberben rekord magas (80 ezer forint) prémiumot kapnak az itt élő nyugdíjasok – hangsúlyozta a képviselő. – Alapesetben mindenki a nyugdíja szintjéhez igazodva kapna egyszeri juttatást. A kormány döntése alapján azonban mindenki egységesen 80 ezer forintot vehet kézhez. Mindemellett az infláció méretékét figyelembe véve korrigálják a nyugdíjakat, így a két összeg együttesen megközelíti a százezer forintot.

Barcza Attila megerősítette, hogy a következő év februárjában a kormány folytatja a 13. havi nyugdíj visszaépítését is. Ennek első heti részlete 2021 februárjában érkezett meg a jogosultakhoz, jövő februárban pedig már legalább kétheti nyugdíjat tud majd kifizetni az állam minden magyar nyugdíjasnak.

Sopron és térsége országgyűlési képviselője hozzátette: a magyar kormány elkötelezett abban, hogy a lehető leggyorsabban visszaadja azt a 13. havi nyugdíjat, amit a Gyurcsány–Bajnai kormány vett még el. Sőt, akár sikerülhet annak is megteremteni a feltételeit, hogy a tizenharmadik havi nyugdíjnak ne csak a kétheti részét, hanem akár az egészet is visszaadja az állam. Ha marad a biztató gazdasági bővülés, akkor ez is lehetségessé válik.

– Emlékezni kell rá, hogy a 2010 előtti baloldali kormány a válságot megszorításokkal, az idősek juttatásainak, egyéb támogatások megvonásával kezelte. Erre az Orbán kormány viszont nemet mondott. A magyar nemzeti kormány azért dolgozik, hogy folytatódjon az adócsökkentés politikája, és minél több pénz maradjon a magyar embereknél – zárta Barcza Attila. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.