Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Haza, szeretet, hűség
Kovács Petra Bianka, a Soproni Egyetem grafikushallgatója a jubileumi 100-as szám jegyeiben szimbolikusan bemutatta városunk múltját és jelenét is.

Kovács Petra Bianka tervezte a centenáriumi év grafikáját

Haza, szeretet, hűség

| P. Horváth László | Városi hírek

Egy egyetemi hallgató, Kovács Petra Bianka tervezte a népszavazás centenáriumi évének logóját, fő arculati elemeit. A grafikushallgató elmondta lapunknak, hogy mit is jelképeznek az egyes szimbólumok.

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, valamint dr. Farkas Ciprián polgármester sorra járja a Sopron környéki településeket, valamint a város közintézményeit, hogy átadja a 1921-es népszavazás emlékére készült zászlókat. Az elmúlt héten szerdán a Soproni Egyetemen jártak. Mint arról lapunkban beszámoltunk (Az emlékév szimbolikája, Soproni Téma, 2020. december 22.), Kovács Petra Bianka, az Alkalmazott Művészeti Intézet harmadéves tervezőgrafikus-hallgatója készítette a népszavazás centenáriumi évének szimbolikáját. Az idei év eseményeinek jelmondata: „Haza, szeretet, hűség – Sopron 100”.

– A munka tavaly szeptemberben kezdődött, a feladatunk az volt, hogy készítsük el az emlékév arculati tervét – mondta lapunknak Kovács Petra Bianka. – A munka során folyamatosan konzultáltunk Lenkei Balázs intézetigazgatóval, valamint több tanárunkkal. Végül az öt pályamű közül az én tervemet választották ki. Aztán a városvezetés több módosítást is javasolt, ezeket beépítve készült el a végleges arculat.

Kovács Petra Bianka szólt a Sopron 100-ban megjelenő szimbólumok jelentéséről is. A 1-esben látható a Tűztorony, a háttérben pedig a Soproni-hegység mögött bukkan fel a Nap éltető sugara. Az első nullában jelenik meg a történelmi Sopron, amely a művészetek, az egyetem, valamint a szabadság városa is. A második nullában kapott helyet, hogy Sopron szívesen várja a vendégeket, s egyúttal megjelent a bor, amely az elmúlt évszázadokban egybeforrt a várossal.

Az Ajkán élő Petrának ez volt az első jelentősebb munkája, amellyel ilyen szép sikert ért el. Most a legfontosabb, hogy befejezze a diplomamunkáját, egy gyógynövényteás dobozt. Ezzel pedig szeretne indulni a Hungaropack csomagolási versenyén is.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.