Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Hallevesből nem lehet akváriumot csinálni”
Szájer József

„Hallevesből nem lehet akváriumot csinálni”

| Horváth Ferenc | Városi hírek

– Az április 8-i választások tétje sokkal nagyobb, mint hogy csak a következő négy évről szóljon. Az emberek döntése Magyarország sorsát évtizedekre határozza meg – jelentette ki a Soproni Témának Szájer József.

– A jövő hét végén – április 8-án – sorra kerülő választás tétje minden eddiginél nagyobb, ugyanis nemcsak arról van szó, hogy ki vezesse az országot a következő négy évben, hanem alapvetően arról, hogy az ország megmaradhat-e a magyar emberek országának, vagy kisebbségbe szorulunk saját hazánkban – mondotta dr. Szájer József uniós képviselőnk, az Európai Néppárt Európai Demokraták Frakció alelnöke, aki évekig képviselte a parlamentben Sopront és környékét. – Abban az esetben, ha azok kerülnének hatalomra, akik támogatják a migrációt és lebontanák a kerítést, jóvátehetetlen és visszafordíthatatlan folyamatokat indítanának el, ugyanis hallevesből nem lehet akváriumot csinálni.

Veszélybe kerülne mindaz, ami magyarságunk jellemzője, meghatározója: a kultúránk, értékrendünk, mindennapi életünk és biztonságunk. Magyarország – köszönhetően a tudatos és kitartó biztonságpolitikájának – jelenleg a világ 15. legbiztonságosabb országa. Ez már önmagban is rendkívüli érték, gondoljunk csak a különböző országokban – mint Németország, Ausztria, Franciaország, Belgium, Spanyolország – szinte naponta megismétlődő terrorcselekményekre, késelésekre, a nők elleni erőszakra, de mi szeretnénk még nagyobb biztonságot. Ehhez azonban egy kitartó, az emberek érdekeit, biztonságát megalkuvás nélkül képviselő kormányra van szükség a következő években is.


Szájer József kitért arra is, hogy ellentétben más országokkal, Magyarország a népesedési gondjait nem a bevándorlással, hanem olyan család- és szociálpolitikával oldja meg, amely Európában is példa értékű.


– Abban az esetben, ha nem a jelenlegi pártok, hanem az ellenzék kap felhatalmazást az ország vezetésére, akkor veszélybe kerülnek az elmúlt 8 év konkrét eredményei is – folytatta az Európa Parlament képviselője. – Például a már említett széles körű családpolitikai és otthonteremtési támogatási rendszer, a szociálpolitika, az adópolitika, a növekvő bérek és juttatások, a foglalkoztatáspolitika, amely olyan sikeres, hagy napjainkra Magyarországon drasztikusan csökkent a munkanélküliség: az uniós rangsorban negyedik helyen állunk, de természetesen tovább szeretnénk emelni a foglalkoztatottságot. Van tehát mit veszíteni a mindennapokban is. Nemcsak jövőnk kerülhet veszélybe, de az eddig elért eredmények is. Ezért lesz sorsdöntő ez a választás, ezért nem mindegy, hogy a soproniak melyik jelöltre szavaznak.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.