Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gördülő soproni kövek a világ minden táján
Fülöp Regina és a megfestett kövek – hamarosan újabb darabok indulnak világ­járásra...

Gördülő soproni kövek a világ minden táján

| P. Horváth László | Városi hírek

Sopron több pontján szépen megfestett köveket rejtett el Fülöp Regina. Egy kis kártyát is rájuk ragasztott a következő felirattal: „Ha megtalálod, fotózd le, töltsd fel az oldalamra, és tedd le egy másik helyszínen. Fotózd le azt is!”. Ezzel pedig elkezdődött a kövek világjárása.

The Rolling Stones, gördülő kövek – ez Fülöp Regina megfogalmazásában a festettkő-kihívás. De mit is jelent mindez a gyakorlatban?

– Az ötletet egy 2018-as horvátországi nyaralás adta – mondta lapunknak Regina. – A szállásunk bejárata előtt találtam egy festett követ egy kis cédulával. Ezen állt a feladat, hogy mit kell vele csinálni. Azelőtt sosem hallottam ilyenről, viszont már aznap nagyon megtetszett a kreatív játék. Hazaérve öt követ festettem meg, és rejtettem el azokat a város különböző pontjain. A helyszíneket pedig megosztottam a közösségi oldalamon. Nagy szerencsémre a megtalálók is partnerek voltak a kihívásban, és számos fényképes visszajelzést kaptam. Ezek alapján tudom, hogy akkoriban a kövek eljutottak Hajdú-Bihar megyébe, Londonba, Mariborba, Ausztria több pontjára, illetve Pozsonyba. Igaz, néhány megtalálónak megtetszettek a figurák, így azokat megtartották, és a láncolat ott megszakadt.

Regina a napokban újabb öt követ festett meg és rejtett el szerte a városban. Minden alkotásra kis kártyát is ragasztott a már ismert felirattal. Az új kövek most indultak a világ körüli útra, így a játék tovább folytatódik. A fiatal hölgy úgy tervezi, hogy karácsony előtt még húsz követ tesz ki Sopronban. A helyszínek megtudhatók a www.facebook.com/handmadebyregi oldalon.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.