Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Garázsból a világhírig
A város nevében dr. Farkas Ciprián polgármester méltatta a Csonka és Fiai Kft. tevékenységét. Fotó: Filep István

Jubileumot ünnepeltek: Negyvenéves a Csonka és Fiai Kft.

Garázsból a világhírig

| Horváth Ferenc | Városi hírek

Negyven évvel ezelőtt, 1982-ben alapította Csonka Tivadar saját cégét, amely napjainkban a világ több mint 50 országába exportál üvegből készült konyhai és laboratóriumi eszközöket.

A cég negyvenedik évfordulóját a múlt héten ünnepelték, és megemlékeztek a néhány évvel ezelőtt elhunyt alapítóról is. A vendégeket – közöttük Barcza Attilát, Sopron és térsége országgyűlési képviselőjét, dr. Farkas Ciprián polgármestert és dr. Simon István alpolgármestert – Csonka Tivadarné köszöntötte. A város nevében dr. Farkas Ciprián méltatta a Csonka és Fiai Kft. tevékenységét. Kiemelte, szinte utánozhatatlan teljesítmény, amit a cég nyújtott az elmúlt 40 évben. A polgármester szólt arról is, hogy egy város erejét az infrastruktúrán, az oktatáson, a kultúrán és a sporton túl a sikeres polgári kezdeményezések jelentik, amelyekre Sopronban számos példa akad.


A hely szelleme meghatározó, ezért a mérce magas napjainkban is. A Csonka és Fiai Kft. mindig szem előtt tartotta az elődök példáit, és nemcsak szakmai sikereket ért el, de kivette részét a városépítésből, valamint a sport és az egészségügy támogatásából is.


Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint példaértékű a vállalkozás, amely már több mint 50 országba exportálja termékeit, s jó lenne, ha még 15–20 ilyen cég működne a városban. Köszöntőjében felidézte a mindenki által szeretett Csonka Tivadar személyiségét és a cég működésének kezdeteit. A soproni vállalkozások nevében Hirschler Rezső, a régi barát szólt a kezdetekről, és arról, hogy mindig segítették egymást Csonka Tivadarral.


A 40 éves évfordulón tiszteletüket tették a vállalkozás külföldi partnerei is, felidézve kapcsolataik kialakulását és sikereiket.

A cég negyvenéves történetének főbb állomásait Csonka László ügyvezető idézte fel, aki testvérével együtt irányítja a vállalkozást. Mint elhangzott, 1982-ben egy garázsból indult a cég, amelynek munkájába édesapja tudatosan avatta be fiait. Napjainkban már világhírűek, s közel 60 dolgozót foglalkoztatnak. Legfontosabb termékeik az üvegből készült háztartási és laboratóriumi eszközök. A folyamatos innováció, a rendre megújuló technológia és munkatársaik elkötelezettsége a garancia arra, hogy a cég a jövőben is sikeres lesz.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.