Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Függetlenségünk a tét

Dr. Szájer József: „Nem leszünk bevándorló ország!”

Függetlenségünk a tét

| Horváth Ferenc | Városi hírek

– A Soros-terv igenis létezik, hiába tagadják, de Magyarország megvédi határait, s nem leszünk bevándorló ország! – jelentette ki dr. Szájer József a Soproni Témának adott interjúban. Hazánk Európa-parlamenti képviselője, az Európai Néppárt frakciójának alelnöke lakossági fórumon találkozott a soproniakkal.

– Képviselő úr, a tények azt igazolják, hogy nem csitul a migránskérdés. Az unió annak ellenére erőlteti a most már felső korlátok nélküli kötelező betelepítést, hogy több országban, már a visegrádi négyeken túl is, ellenzik ezt a megoldást, mert az emberek mást akarnak.


– Tény, számos jel utal arra, hogy változik az emberek véleménye, gondoljunk csak a közelmúlt választási eredményeire! Nagy vonalakban azt mondhatjuk, hogy ebben a kérdésben élesen eltér Nyugat- és Közép-Kelet-Európa álláspontja. Azonban az is tény, hogy Európa vezető államaiban nem kérdezik meg az emberek véleményét arról, hogy kikkel szeretnének élni. Nem, mert attól fél a politikai elit, hogy az ő álláspontjukat lesöpörnék az emberek. Ezzel szemben Magyarországon ebben a nagyon fontos, nemzetünk jövőjét érintő kérdésben már másodszor nyilváníthat véleményt a társadalom.


– Mielőtt rátérnénk, hogy miért is fontos a kérdőívek kitöltése és visszaküldése, beszéljünk arról, hogy létezik-e valóban Soros-terv, mert a kormány ellenzéke ezt tagadja!



– Hiába tagadják, létezik. Szeretném azonban megjegyezni, mi nem Soros György személye ellen küzdünk, hanem a gondolatai, az eszméi ellen. Ő ebben a folyamatban egy szimbólum. Ami pedig az ellenzéket illeti, emlékezzünk csak! Először tagadták, hogy nincs bevándorlás, aztán, hogy nincs összefüggés a migráció és a terrorizmus között, aztán hogy nincs kötelező kvóta, most pedig a Soros-tervet.


– Miből is áll ez a terv? Milyen elemei vannak?



– Soros György több írásában is fellelhetők a terv elemei. Például 2015 szeptemberében több világlap publikálta, hogy mit is szeretne. Összefoglalva: évi egymillió bevándorló befogadását, kilencmillió forint támogatást számukra, személyenként. Ezt az összeget ő meghitelezné a befogadó országoknak, amelyek aztán adóemelésből vagy más módon, de az emberek pénzéből fizetnék vissza. Mindezek mögött persze gazdasági okok vannak. Így szeretnék megoldani a munkaerőhiányt, és a felesleget osztanák szét a tagállamok között. Ezzel azonban Magyarország nem ért egyet, mert úgy véljük, csakis nekünk van jogunk ebben a kérdésben dönteni. Amennyiben Brüsszelben vagy Berlinben mondják meg, hogy kik éljenek Magyarországon, akkor elveszítjük függetlenségünket. Mi nem akarunk kevert társadalomban élni.


– Ezért támadják Magyarországot szinte minden lehetséges európai fórumon, ezért fenyegetnek jogállamisági eljárással bennünket?


– Ez a felszín. A valós ok, mint említettem, gazdasági, és hogy a nemzetállamok ellenállnak a multikulturalizmusnak, új egységes piacok kialakításának. Érvként emlegetik, hogy a nemzetállamok megszűnése után nem lesznek konfliktusok, háborúk. Csak azt felejtik el hozzátenni, hogy az összes európai háború imperialista háború volt.


– Magyarország mit tehet, hogy megőrizzük függetlenségünket, és hogy megvédhessük határainkat?


– Látni kell, hogy nagy erők dolgoznak ellenünk, mert az összes nagy európai országnak érdeke a migránsok korlátok nélküli szétosztása, hiszen a számukra felesleges emberek eltartása megterheli az ő szociális rendszerüket is. Legutóbb például az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) döntése tenné lehetővé egy korlátok nélküli és kötelező szétosztási mechanizmus kialakítását. Persze ez nem a folyamat vége, de valós veszélyről beszélhetünk. A nemzeti konzultáció, amennyiben sokan töltik ki és küldik vissza, erős felhatalmazást ad a kormánynak, hogy minden lehetséges fórumon – a szövetséges országokkal együtt – ellenálljon a nyomásnak. Nem öncélúan, mert van mit megvédenünk. Kultúránkat, hitünket, gazdasági eredményeinket, a lassan felfelé ívelő jólétet, a családtámogatási rendszert, a rezsicsökkentést.

Dr. Szájer József Európa-parlamenti képviselő Fotó: Németh Péter

Mi a vádaskodásokkal ellentétben szolidáris ország vagyunk. Amikor határainkat védjük, Európát is védjük. Ha kell, segítünk ebben másoknak is, de valljuk, nem a gondokat, a problémákat kell Európába hozni, hanem ott, helyben kell az embereknek segíteni. A magyar kormány nevében Orbán Viktor ezt az álláspontot következetesen képviseli. Ebben segít neki az ország és személyének egyre növekvő tekintélye, amelynek egyik nagyon fontos alapja, hogy mögötte áll Magyarország lakosságának döntő többsége.

Fórum a Liszt-központban

Dr. Szájer József október 27-én a zsúfolásig megtelt Liszt-központban tartott fórumot, amelynek középpontjában a migránskérdés, a Soros-terv és a nemzeti konzultáció állt. Az eseményen részt vett dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselő, Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője és dr. Fodor Tamás polgármester, valamint számos közéleti személyiség is.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.