Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Főszerepben az ivóvíz
Óvodás és iskolás gyermekek látogattak a vízmű telephelyére Fotó: Leczovics Zsolt

Főszerepben az ivóvíz

| Munkatársunktól | Városi hírek

Idén is, csakúgy mint 1993 óta minden évben, a gyerekek, diákok előtt kitárult a Soproni Vízmű kapuja.

 Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy minden esztendőben népszerű a gyermekek körében a víz világnapi nyílt nap, amelyre idén közel kétezer óvodás, általános, illetve középiskolás látogatott el.


A vízmű munkatársai több állomáson érdekes programokkal várták a fiatalokat, ahol a vízkészlet megóvásának fontossága mellett bemutatták a lurkóknak a különböző munkafázisokat is. A gyerekek így laboratóriumi vizsgálatok mellett megismerkedhettek többek közt a csatornamosó autóval, a különböző szerelvényekkel, de lehetőségük nyílt a hatalmas munkagépek kipróbálására is.


A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”