Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Figyeljen a táskájára!

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Vásárláskor tartsuk szemmel a táskánkat és a pénztárcánkat! Ne tegyük a bevásárlókocsiba, és az autóba pakoláskor is tartsuk magunknál!

Igyekszünk minél ritkábban járni boltba ezekben a napokban, és ha olykor eljutunk egy-egy nagyáruházba, hajlamosak vagyunk minden figyelmünket annak szentelni, hogy hosszabb időre mindent beszerezzünk. – Ilyenkor is figyeljünk oda értékeinkre! – javasolta Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Legyünk résen, pénztárcánkat, iratainkat mindig a táska aljába vagy a biztonságosabb, belső zsebekbe tegyük. A hátizsák bár kényelmes, biztonsági szempontból problémás, főleg olyan helyen, ahol sokan vannak, és nem tudunk figyelni rá. A zsebeiből például sorban állás közben szinte észrevétlenül ki lehet venni mindent, és mire feltűnik az áldozatnak, hogy meglopták, sajnos már késő. Legjobb, ha a hátitáskát tömegben előre vagy oldalt a vállunkra vesszük. 

A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a boltokban sajnos nap mint nap láthatunk olyan vásárlókat, akik a táskájukat a bevásárlókocsiba teszik. – Megeshet, hogy elég csak egy pillanatra távolabb lépni a kocsitól, és elviszik táskánkat értékeinkkel – tette hozzá az őrnagy. – Akkor is tartsuk magunknál az értékeinket, amikor az autó csomagtartójába pakoljuk a megvett árut, vagy visszatoljuk a bevásárlókocsit, mert megeshet, hogy az anyósülésre behajított retikül már nem lesz ott, mire visszaérünk.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.