Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Figyeljen a táskájára!

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Vásárláskor tartsuk szemmel a táskánkat és a pénztárcánkat! Ne tegyük a bevásárlókocsiba, és az autóba pakoláskor is tartsuk magunknál!

Igyekszünk minél ritkábban járni boltba ezekben a napokban, és ha olykor eljutunk egy-egy nagyáruházba, hajlamosak vagyunk minden figyelmünket annak szentelni, hogy hosszabb időre mindent beszerezzünk. – Ilyenkor is figyeljünk oda értékeinkre! – javasolta Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Legyünk résen, pénztárcánkat, iratainkat mindig a táska aljába vagy a biztonságosabb, belső zsebekbe tegyük. A hátizsák bár kényelmes, biztonsági szempontból problémás, főleg olyan helyen, ahol sokan vannak, és nem tudunk figyelni rá. A zsebeiből például sorban állás közben szinte észrevétlenül ki lehet venni mindent, és mire feltűnik az áldozatnak, hogy meglopták, sajnos már késő. Legjobb, ha a hátitáskát tömegben előre vagy oldalt a vállunkra vesszük. 

A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a boltokban sajnos nap mint nap láthatunk olyan vásárlókat, akik a táskájukat a bevásárlókocsiba teszik. – Megeshet, hogy elég csak egy pillanatra távolabb lépni a kocsitól, és elviszik táskánkat értékeinkkel – tette hozzá az őrnagy. – Akkor is tartsuk magunknál az értékeinket, amikor az autó csomagtartójába pakoljuk a megvett árut, vagy visszatoljuk a bevásárlókocsit, mert megeshet, hogy az anyósülésre behajított retikül már nem lesz ott, mire visszaérünk.

Kapcsolódó cikkek

A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.