Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Fejlesztés a gyógyközpontban
584 darab napelemmodult helyeztek el az épületek tetején Fotó: Soproni Gyógyközpont

Fejlesztés a gyógyközpontban

| Munkatársunktól | Városi hírek

248 millió forintos energetikai beruházást valósítottak meg a kormányzat döntésének köszönhetően a Soproni Gyógyközpontban.

 Az intézmény Győri úti székhelyén napelemes kiserőművet állítottak fel, melynek üzemeltetése éves szinten mintegy 8,5 százalékos energiamegtakarítást eredményez a jövőben.


A kórházi épületek tetőszerkezetén összesen 1584 darab napelemmodult helyeztek el, amelyet az intézmény belső villamosenergiaellátó-rendszeréhez csatlakoztattak. Az egyes részrendszerek épületenként egy kiselosztón keresztül táplálják majd a napenergiából előállított villamos energiát a fogyasztói villamosenergia-hálózatba.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.