Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ezüst emlékérme Sopronról

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összeállította a 2021-es emlékérme-kibocsátási programját: jövőre tizenhárom témában tervez emlékérmét kibocsátani a jegybank, három korábban megkezdett sorozatot folytat, egy új arany, ezüst és színesfém emlékérmét egyaránt tartalmazó sorozatot indít.

 Mindezt a nemzeti bank a nyilvános konzultáció keretében beérkezett szavazatok és ajánlások alapján alakította ki.

Különleges alakú emlékérmék is gazdagítják majd a sorozatot, hiszen a tervek szerint a megszokott kerek forma mellett négyszögletes érméket is kibocsátanak. Sopron, a leghűségesebb város tiszteletére különlegesen nagy méretű, négyzet alakú ezüst emlékérme jelenik majd meg.

A világjárvány miatt elhalasztották az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (ennek érméjét a Sopronban élő Soltra E. Tamás tervezte), valamint a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat és a XVI. Labdarúgó Európa-bajnokságot, így az MNB idei programjából ezek a tematikák átkerültek a jövő évre. Az MNB a jövő évi érmekibocsátási programjában is érvényesíti azt a 2014 óta érvényben lévő alapelvet, hogy minden nemesfém emlékérmének alacsonyabb névértékű színesfém változata is megjelenjen.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.