Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ezer éve Európában

Dr. Farkas Ciprián: Az országot biztos alapokra kell építeni

Ezer éve Európában

| Horváth Ferenc | Városi hírek

– Az elmúlt ezer év megtanított minket arra, hogy Magyarország akkor maradhat meg, ha megőrizzük önmagunkat, ha megőrizzük területünket, biztonságunkat, függetlenségünket – mondotta államalapításunk ünnepén dr. Farkas Ciprián tanácsnok, önkormányzati képviselő.

A hagyományoknak megfelelően a Szent István-templomban emlékeztek a soproniak Szent István királyunkra és az államalapításra, Magyarország születésére. A szentmisével kezdődő ünnepségen részt vett dr. Fodor Tamás polgármester, dr. Simon István alpolgármester, dr. Farkas Ciprián tanácsnok, dr. Molnár Ágnes és Barcza Attila országgyűlési képviselő, valamint több önkormányzati képviselő is. 

A szentmise főcelebránsa Bajkai Csaba plébános volt. A városi ünnepség szónoka dr. Farkas Ciprián volt, aki felidézte Szent István királyunk egy évezrede tartó tiszteletét, majd kiemelte: nem a sors vagy a történelmi szükségszerűség vezette, hanem határozott célja volt. A kereszténységben felismerte, hogy az országot biztos alapokra kell építeni, örök érvényű igazságokban kell gondolkodni. A magyarság azóta Európa szívében él, és őrzi nemcsak magyarságát, hanem Európa határait és azokat az értékeket, amelyek nélkül Európa nem létezhet.

– Az elmúlt ezer év megtanított minket arra, hogy Magyarország akkor maradhat meg, ha megőrizzük önmagunkat, ha megőrizzük területünket, biztonságunkat, függetlenségünket, ha a legkisebb magyar faluban és városban is megőrizzük magyarságunkat, és ha kell, akkor megvédjük magunkat a hódítóktól – mondotta dr. Farkas Ciprián.

Az ünnepséget követően került sor az új kenyér megáldására és a borszentelésre, majd megkoszorúzták Szent István szobrát. A város nevében dr. Fodor Tamás, dr. Simon István, dr. Farkas Ciprián, dr. Molnár Ágnes és Barcza Attila helyezte el a megemlékezés és tisztelet virágait. 

Az ünnepség szónoka dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok volt Fotó: Pluzsik Tamás

Kapcsolódó cikkek

A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.