Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ez történt az új év hajnalán
A több mint száz résztvevő a Lövér körúton haladt végig a hagyományos szilveszteri futáson Fotók: Griechisch Tamás

Ez történt az új év hajnalán

| Munkatársunktól | Városi hírek

Jelentős adomány a rászorulóknak, sikeres év a polgárőröknél, nagyszabású szilveszteri és újévi koncert, sportos évbúcsúztató és kislány hajas baba – hírösszefoglalónkban olvashatnak az elmúlt hetek fontosabb eseményeiről.

A borlovagok ajándéka 

100–100 ezer forintos adományt adott át tavaly év végén a bencés templom és a Szentlélek-templom rászoruló családjai számára a Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesülete az Európai Borlovagrend Soproni Legációjával karöltve. Az adományt a Rejpál-házban Horváth Imre városplébános és Horváth László templomigazgató vette át. Dr. Sztancs György borlovag, egyesületi elnök, II. legát köszöntőjében kiemelte: azért nem személyesen adták át a nehéz sorsú családoknak az adományt, mert az atyák jobban ismerik a hívek körülményeit.

Sikeres évet zártak a polgárőrök 

Szilveszter előestéjén tartotta meg évzáró összejövetelét a Soproni Polgárőr Egyesület, ahol a város, a megyei szervezet és a rendőrség képviselőivel közösen értékelték az esztendőt és megfogalmazták legfontosabb terveiket is. Dr. Farkas Ciprián polgármester megköszönte a polgárőrök egész éves munkáját és kiemelte, hogy ők azok az emberek, akik civilként, szabadidejük terhére, a közösség iránti elköteleződésből hasznos szolgálatot teljesítenek a közbiztonság fenntartása érdekében.

Eredményes évet zártak a polgárőrök

Vig József Attila, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke eredményesnek értékelte a 2019-es évet, hozzátette: a jövőben szeretnék elindítani a motoros szolgálatot, ami az egész megye területén tevékenykedne.

Világkörüli zenei kaland a fúvósokkal

Több hónapos gyakorlás és előkészület után lépett fel 2019 utolsó napján a Novomatic-arénában Sopron Város Fúvószenekara. A XXXIV. Szilveszteri Koncerten számos közismert művel szolgáltak a fúvósok, sztárvendégként pedig Kiss Zoltán harsonaművész is fellépett a soproniakkal.

A tematika szerint idén egy világkörüli útra kalauzolták el a nagyérdeműt. Magyarországról indulva a vendégek belekóstolhattak Írország, Spanyolország, Olaszország és Ausztria egy-egy kis szeletébe a zenén keresztül. A zenekart a tavalyi évhez hasonlóan ismét Ferenczi Balázs vezényelte.

Az eseményen részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője és dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is. A városvezető kiemelte, öröm látni, hogy ennyien búcsúztatják zenével a 2019-es esztendőt, a zenekar vezetőinek pedig a további sikeres működéshez 500 ezer forint értékű ajándékot nyújtott át.

Szilveszteri futás

Idén is futással búcsúztatták az óévet Sopronban. A Soproni Rendészeti Sportegyesület 2019-ben is megszervezte a már hagyományos szilveszteri futást. A több mint száz résztvevő a Lövér körúton haladt végig és tette meg az 5,6 kilométeres távot. Csuka Zsolt, az egyesület elnöke elmondta: a rendezvényen a vidámságra helyezik a hangsúlyt. Az óévbúcsúztató futáson részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Abdai Zsolt önkormányzati képviselő is. A rendezvény végén díjazták a leggyorsabb női és férfi indulókat, valamint a 12 év alattiak között is elismerést kaptak a legjobban teljesítők, illetve a legviccesebb jelmezben érkező futó pezsgővel gazdagodott.

Réka az első 2020-as baba

Kislány lett az első újévi baba a Soproni Gyógyközpontban. Kutenics Réka január elsején 10 óra 10 perckor született 3850 grammal és 55 centiméterrel, ő a második gyermek a családban. – Egy nappal korábbra volt kiírva, de végül is újévi baba lett – mondta a Sopronmédiának Kutenics Katalin, a boldog édesanya. – Nagyon elégedett voltam az itteni kórházzal és az ellátással is, a szülés folyamán pedig nagyon sok támogatást kaptam az itt dolgozó orvosoktól és nővérektől.

Kutenics Katalin kislánya, Réka  az idei első baba városunkban

Koncerttel köszöntötték az új évet

Hagyományosan koncerttel nyitotta meg az új évet a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar január elsején. A Liszt Ferenc Kulturális Központban tartott eseményen a zenészek népes közönség előtt játszották el az ismert és közkedvelt műveket.

A rendezvény keretében elmondta újévi gondolatait dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, aki kiemelte: az esztendő első pillanatai különlesek, hiszen ilyenkor mindenki bőkezűen kíván sok boldogságot az elkövetkezendő évre embertársainak. – Azt kérem, hogy őrizzük meg ennek a pillanatnak a varázsát az egész esztendőben – emelte ki a polgármester. A rendezvényen részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, ­Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint több önkormányzati képviselő is.

Sikeres koncertet adott szilveszterkor Sopron Város Fúvószenekara

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.