Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Európa jövője
Dr. Várszegi Asztrik püspök, nyugalmazott pannonhalmi főapát (középen) megáldotta az új kenyeret és a bort Fotó: Griechisch Tamás

Európa jövője

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az államalapításra, Szent István királyunkra emlékeztek a soproniak augusztus 20-án a Szent István-templom kertjében. A határáttörés 29. évfordulóján pedig a Páneurópai Piknik Emlékparkban rótta le tiszteletét az utókor. Mindkét eseményen Európa jövője volt középpontban.

Már hagyomány, hogy a soproniak a Szent István-templomban (a templom búcsúján) emlékeznek első szent királyunkra és az államalapításra, és itt szentelik fel az új kenyeret is. Az esemény részt vett dr. Fodor Tamás polgármester, dr. Simon István alpolgármester és számos közéleti személyiség, az egyházak és a lovagrendek képviselői. Az idei megemlékezés szentmiséjén dr. Várszegi Asztrik püspök, nyugalmazott pannonhalmi főapát mondott szentbeszédet.


Út a szabadságba

A Páneurópai Piknik Emlékparkban a határáttörés napján emlékeztek meg a páneurópai piknik 29. évfordulójáról. A múlt felidézésén részt vett Elisabeth Ellison–Kramer, Ausztria magyarországi nagykövete, Katharina Landgraf német parlamenti képviselő, Frank Spengler, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi képviselője, dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Magas László, a Páneurópai Piknik ’89 Alapítvány elnöke. A megemlékezésen ott voltak a kazunói küldöttség tagjai és a német–magyar diáktábor résztvevői is.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.