Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Európa-futás

| Munkatársunktól | Városi hírek

Október 11-én rendezik meg a Pannon Work-Sopron Félmaraton – Európa Futás elnevezésű futóversenyt.

A szervező Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke, Kósa István elmondta: a rajt és a cél a városi stadionban lesz, a futók pedig a Bécsi-domb, a történelmi belváros, majd a Jereván-lakótelep érintésével érnek vissza a sportlétesítménybe, ahol egy kört még tenniük kell. Egyéniben, vagy csapatban 5, 14 és 21 kilométeres távokra lehet nevezni. A 14 kilométeres távnál ketten, a 21 kilométeres félmaraton esetében pedig hárman szerepelhetnek a csapatokban.

– Hagyományosan május elsején szoktuk rendezni az Európa-futást, idén tavasszal azonban a pandémiás korlátozások miatt ez a versenyünk is elmaradt – mondta Kósa István. – Most viszont pótoljuk, hiszen továbbra is elsődleges célunk a mozgás, a sport népszerűsítése. Szeretnénk, ha a futás örömét minél többen át tudnák élni városunkban, erre pedig kiváló alkalom az Európa-futás, amellyel hazánk uniós csatlakozására emlékezünk.

A sportvezető hozzátette: nevezni előzetesen és a helyszínen is lehet: október 11-én, vasárnap 7 és 8.30 között várják az érdeklődőket. A versenyben érintett utcákon lezárások várhatók, amelyért az ott élők megértését kérik a szervezők. Az idei Európa-futásról további információkat a www.svvsz.hu oldalon találhatnak az érdeklődők. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.