Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
… és van a VOLT!
„Vannak fesztiválok és van a VOLT” – ez volt az idei program szlogenje. Két év szünet után ismét több tízezer fiatal szórakozott Sopronban, a Lövérekben. Fotók: Rombai Péter – Repesztech

Öt nap alatt közel 100 koncertet tartottak a Lövérekben

… és van a VOLT!

| Munkatársunktól | Városi hírek

A pénteki és a szombati nap volt ezúttal a legnépszerűbb – közel 20 ezren tomboltak a SUM 41, a Pendulum, a Halott Pénz és Majka & Curtis koncertjein. Véget ért az idei VOLT Fesztivál, a szervezők szerint a várakozásoknak megfelelően alakult a program.

Rózsaszín zászlók városszerte, bőröndökkel érkező fiatalok – már múlt hét elején látszott, hogy ismét kezdődik a fesztiválszezon. Megtelt vendégekkel a Lövérek, keddtől szombatig a nemzetközi és a hazai zenei élet ismert alakjai léptek színpadra. Az idei VOLT Fesztivál első napján a Muse indította a bulit, de a közel 100 koncert mellett számtalan színes programon is részt vehettek a fesztiválozók.


– Kétévnyi kényszerű szünet után idén már úgy készültünk, hogy végre egy teljesértékű fesztiválév részesei lehetünk – kezdte Filutás Anna, a Telekom VOLT Fesztivál projektvezetője. – Az újraindulás azonban nem volt olyan egyszerű, hiszen a fesztiválszakmának és a kapcsolódó vállalkozásoknak komoly nehézséget okoztak az elmúlt évek. Egy bizonytalan időszakban kezdtük az idei VOLT szervezését, de már megkönnyebbülten mondhatjuk, hogy a várakozásnak megfelelően vettük az akadályt. Köszönjük a fellépőknek a fantasztikus programokat, a partnereinknek a vendégek kiszolgálását és a látogatóknak, hogy újra élettel töltötték meg a fesztivál helyszínét.


– A VOLT Fesztivál Sopron jó hírét is viszi országszerte, illetve a határokon túlra is, így a város kiemelten fontos rendezvénye – mondta még a program helyszínének bejárásán dr. Farkas Ciprián polgármester. – Óriási öröm, hogy újra elindul a VOLT.

Az öt nap során a pénteki és a szombati hozta a legtöbb látogatót, közel húszezren vettek részt a SUM 41, a Pendulum, a Halott Pénz és Majka & Curtis koncertjein.

– A kétéves kimaradás után jó volt látni, hogy olyan zenekarok és előadók tűntek fel vagy erősödtek meg, akik mostanra a fesztiválok főszereplői lettek – tette hozzá ­Filutás Anna.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.