Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Elköltözött az óvoda
A volt kollégium helyére költöztek be a volt Szent Margit ovisok

A tervek szerint egy év múlva készül el az új intézmény

Elköltözött az óvoda

| Munkatársunktól | Városi hírek

Beköltöztek a belvárosba, az anyaintézménybe a Szent Orsolya-óvoda kisgyermekei. A tervek szerint rövidesen elkezdődik a régi épület bontása, majd az új építése.

Tavaly szeptemberben óvodával bővült a Szent Orsolya: a lövéreki volt Szent Margit-óvoda a Győ­­ri Egyházmegye döntése értelmében az iskola tagintézménye lett. Télen–tavasszal, az óvodaépület felmérése után kiderült, a volt nyaraló nem bővíthető, nem felel meg több előírásnak. Emellett folyamatos a túljelentkezés, egyre több kisgyermeket szeretnének szüleik beíratni, de az alapító okiratban előírtaknál többet – helyhiány miatt sem – tud az intézmény befogadni. Egy megoldás kínálkozott: az eddigi patinás, régi épületet le kell bontani, és a helyére egy – három csoportszobával, tornateremmel rendelkező – újat, nagyobbat, modernebbet építeni, amely megfelel a kí­­vánalmaknak, és több kisgyermek befogadására alkalmas. A májusi közgyűlésen a képviselő-testület döntött a kérdésről: nagyobb alapterületű óvoda felépítéséhez módosította a Lövérek szabályozási tervéről és helyi építési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletet.

A kedvező döntés után az óvo­­dának csomagolnia kellett: augusztus elejétől a Szent Orsolya-iskola kollégiumi részében kapott ideiglenes „szállást”. Az óvó­­nők két teremben barátságos csoportszobákat alakítottak ki, a kicsiknek külön mosdójuk is lett, öltözővel és nevelői szobával. A nyár végi „félüzem” után a gyerekek szeptember elejétől teljes létszámban, 47-en lesznek. Számukra az apácakertben alakítottak ki játszóudvart, hogy ne zavarják egymást az iskolásokkal.

– A jogerős építési engedélyre várunk, ez pár napon belül megérkezhet – tudtuk meg dr. Kovács Andrástól, a Szent Or­­solya Gimnázium igazgatójától. – Ezután megindulhat a bon­­tás, így még reményeink szerint októberben az építkezés is elkezdődhet. Terveink szerint egy év múlva korszerű, tágas, minden előírásnak megfelelő 559 négyzetméteres alapterületű, kétszintes óvodával várhatjuk intézményünk legkisebbjeit.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.