Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Elkezdődött a konzultáció

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az interneten lehet válaszolni a kormány nyitással kapcsolatos kérdéseire, a kérdőív a vakcinainfo.gov.hu oldalon érhető el.

Az első kérdés a korlátozó intézkedések feloldására vonatkozik. A kormány arra is kíváncsi, hogy részesüljenek-e felmentésben a korlátozások alól azok, akik védettségi igazolványt kapnak.

Elmondhatják a véleményüket az esti kijárási korlátozás enyhítéséről, a szállodák és az éttermek újranyitásáról, valamint arról, hogy ha a járványügyi helyzet megengedi, akkor újrainduljanak-e az uszodák, tornatermek, konditermek. A hatodik kérdés arra vonatkozik, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek megengedjék-e rendezvények látogatását. Végül pedig a határzárról lehet véleményt mondani.

– Mindenkit biztatok, hogy éljen a véleménynyilvánítás lehetőségével – fogalmazott Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: március elsejéig dönteni kell a „hogyan továbbról”. Szeretnék újraindítani az országot, és ennek része lehet valamiféle nyitás, de ez nagy részben függ attól, hogy sikerül-e megfékezni a járvány harmadik hullámát, és attól is, hogy az emberek mit választanak a konzultációban felkínált reális lehetőségek közül.

Kapcsolódó cikkek