Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Designhét Sopronban
Fotó: pluzsik tamás

Designhét Sopronban

| Munkatársunktól | Városi hírek

Negyedszer rendezik meg Sopronban is a designhetet. Október 15-ig kiállítások, nyitott műhelyek, kerekasztal-beszélgetések lesznek városszerte, többségük ingyenesen látogatható.

Építészetről, 3D nyomtatásról (felvételünkön), képzőművészetről, a múzeumok 21. századi kihívásairól és a vidéki könnyűzenei életről is szó esik a designhét eseményein. A programok sorát az újhullámos kávék világát bemutató Coffee Jam Sopron rendezvény zárja október 14-én és 15-én a Liszt-központban. A programok jelentős része ingyenesen látogatható.


– Öröm számunkra, hogy a Pro Kultúra kapcsolódhat a designhéthez – mondta el Pataki András, a cég ügyvezető igazgatója. – Fontosnak tartjuk ezt az eseményt, hiszen nagy hatással lehet a saját környezetünk, életünk jövőjére. A Coffee Jam Sopron rendezvényen kívül a vidéki zenei világról szóló kerekasztal-beszélgetésnek is helyet ad a Liszt-központ. Utóbbit egy szokatlan helyszínen, az épület „pincéjében” rendezzük meg. A helyszínválasztás nem véletlen, mert ez is a jövő felé mutat. Tervünk, hogy az alagsorban egy népmesepontot alakítunk ki.


Rokob Csaba, a rendezvény­­so­­ro­zat egyik szervezője kie­­melte: a designhét idén 15 programot kínál, mindegyik más-más irányból közelít a de­­­sign té­­maköréhez. Városunk mellett Budapesten, Pécsett és idén először Győrben is lesznek rendezvények.

A hét hátralévő programjai:

A múzeumok szerepe és helye a 21. századi képi  és virtuális világban
Október 11., szerda 17 óra,
Macskakő Gyerekmúzeum és közösségi tér


Kortárs Magyarország: Nem várt apoteózis!
Október 11. 18.30, Magtár Galéria


ARCok pop-up fotókiállítás
Október 11. 9 óra, Festőterem
A 111 éves Soproni Fotóklub kiállítása


Klubélet vidéken
Október 12., csütörtök 17 óra, Liszt-központ
A beszélgetés résztvevői: Pataki András (Soproni Petőfi Színház), Lobenwein Norbert (a VOLT Fesztivál alapítója), Madarász Gábor zeneszerző, Hoffer Péter (Hoffer Hangszer), Kálnási Anikó (NewU Művészmenedzsment Ügynökség), Kovács Attila (Hangár Music Garden)


Köztér kerekasztal-beszélgetés
Október 13., péntek 17 óra,
Kulturális Örökségvédelmi Hivatal
A köztér alkotásáról Tima Zoltán Ybl-díjas, Prima Primissima-díjas építésszel Bagi László, a Forbes magazin munkatársa beszélget.


Coffe Jam Sopron
Október 14–15., szombat–vasárnap 9–18 óra, Liszt-központ
Egy hétvége a specialty kávé körül

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.