Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Bősze Balázs emlékest

| Munkatársunktól | Városi hírek

A 2015-ben elhunyt soproni költő, Bősze Balázs tiszteletére rendeztek emlék­estet szombaton a Julianeum templomban.

A Soproni Petőfi Színház művészei, Molnár Anikó és Marosszéki Tamás tizenhat Bősze verset adtak elő, a Julianeum Énekkar Sárdy Barbara vezetésével egyházzenei műveket szólaltatott meg, a templom plébánosa, Marics István pedig orgonadarabokat játszott. 

Róth Gyula, az emlékest főszervezője elmondta: a Julianeum Énekkar alapító tagjai közül sokan együtt énekeltek a plébániához ezer szállal kötődő jeles alkotóval. A rendezvény kiváló lehetőséget adott arra, hogy a versekkel és a zenével méltó módon emlékezzenek Bősze Balázsra.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”