Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Biztonságosabb utakon
A soproni Sport utca és a Harkai út kereszteződésétől a harkai katolikus templomig újult meg a 4,3 kilométeres út Fotó: Griechisch Tamás

Biztonságosabb utakon

| P. Horváth László | Városi hírek

Kormányzati pénzből elkészült a Sopront Harkával összekötő út felújítása: a mintegy 4,3 kilométeres szakaszon teljes szélességében kicserélték az aszfaltot, megerősítették az útpadkát, illetve két buszmegállót is felújítottak.

– Útfelújítási program részeként valósul meg a Sopront Harkával összekötő út teljes felújítása – mondta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője az elmúlt héten a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. – Harka lakossága meghaladja a 2800 főt, valamint az ingázók közül is sokan erre autóznak. Országgyűlési képviselőként fontos számomra, hogy biztonságosabbá tegyük a közlekedést. A városba be- és kivezető utak felújítása a program keretében valósul meg. Tavaly adtuk át a Sopron és Ágfalva közötti utat, de folyamatban van, mintegy hat kilométer hosszan a Fertő-parti út Sopron és Balf közötti szakaszának megújítása is.  

A sajtótájékoztatón Duschanek Péter, Harka polgármestere is üdvözölte az út elkészültét.

Mint elhangzott, a soproni Sport utca, Harkai út keresz­teződésétől a harkai katolikus templomig 4,3 kilométer hosszan teljes szélességben kicserélték az aszfaltot, ahol kellett, azt meg is erősítették. Az út padkája pedig teherbíróbb lett. A 600 millió forintos beruházás része volt két buszmegálló felújítása is.

A tájékoztatón megtudtuk: a Balatonra közlekedők számára fontos, hogy elkészült a 84-es főút Nemeskér és Újkér közötti részének aszfaltburkolat-cseréje. A kormányzat háromszázmillió forintos támogatást biztosított erre a beruházása. Ám a munka nem áll meg: a tervek szerint jövőre kerülhet sor az Újkértől a csepregi leágazóig tartó szakasz teljes felújítására.

A legnagyobb útfejlesztés: Barcza Attila rövid tájékoztatást adott az M85-ös gyorsforgalmi út megépítéséről is. – A térségben ez a legnagyobb költségű és legösszetettebb útfejlesztés. A tervek szerint az M85-ös még idén elér Sopronig. Ez a beruházás 300 milliárd forintnyi hazai forrásból valósul meg.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.