Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Barangolás Kajlával

| Munkatársunktól | Városi hírek

Idén is sikeresen folytatódott a Kajla program, amelynek keretében egy kutyát ábrázoló rajzfigura segítségével ismerhették meg az országot a kisiskolások.

 Ezen a nyáron több mint 2500 gyermek és szülője tért be a soproni Tourinform irodába, hogy Kajla útlevelébe pecsétet kérjen. (Ilyen pecsételőhely volt még például a Tűztoronyban, a Soproni Parkerdőben, de több szálloda, étterem is csatlakozott a programhoz.) A kicsik szorgosan gyűjtögettek, hiszen a pecséteket előbb ezüst-, majd aranytallérra lehet becserélni, hogy aztán ezeket további kedvezményekre válthassák a szülők. 

Azok, akik igazán szorgalmasak, hazánk egy-egy jellegzetes épületéről egy makettet is igényelhetnek a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. A cél az, hogy a gyerekek ezeket minél szebben és ügyesebben építsék fel, illetve színezzék ki. A játék szeptember 30-ig tart, és a makett.kajla.hu internetes oldalon lehet rá jelentkezni.

De ki is, mi is az a Kajla? A belföldi turizmus élénkítése érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség először tavaly hívta életre a Kajla programot. Ennek keretében megannyi hazai úti cél közül lehetett választani, ahol az egész család kikapcsolódhatott, mindemellett számos kedvezményt is igénybe vehettek a Kajla útlevéllel. Az okmánnyal például ingyen lehetett utazni a vasúton, illetve egyes múzeumokba, várakba, fürdőhelyekre kedvezményesen mehettek be. További érdekesség, hogy országszerte tíz Kajla kört alakítottak ki. Az egyik túraútvonal éppen az egész éven át látogatható soproni boszorkány tanösvényen keresztül vezet. Minderről bővebb információ a kajla.hu/ajanlatok oldalon érhető el.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.