Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Az interneten is biztonságban

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Az internetes vásárlás népszerűbb, mint valaha, az emberek java része vett már valamit a neten. Vannak azonban veszélyei az ilyen vásárlásoknak, előfordul, hogy termék sincs, és a vételárnak is búcsút mondhatunk.

Az ünnepek közeledtével nemcsak a hagyományos boltok, de a webshopok forgalma is jelentősen nő. Az eNEt kutatása szerint Magyarországon közel 5,4 millióan vásárolnak rendszeresen online. Előfordul azonban, hogy teljesen mást kapunk, mint amit szerettünk volna, vagy hasonlót, de borzasztó minőségben, sőt akár az is megesik, hogy a termék meg sem érkezik a címünkre. – Ilyen esetekben érdemes reklamálni, végső esetben pedig feljelentést tenni – mondta a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Természetesen a legjobb az ilyen esetek megelőzése, azaz ha kellő körültekintéssel költünk pénzt online. A vásárlás előtt minden esetben érdemes információkat szerezni a webáruház üzemeltetőjéről, hogy a termék eladója azonosítható legyen. Teljesen egyértelmű, hogy a valóságban is létező üzletlánc webshopja megbízható, onnan joggal várhatjuk, hogy az a termék érkezik, amit rendeltünk, megfelelő minőségben. Egy ismeretlen, csak az interneten működő webshop esetében, vagy ha az eladó magánszemély, érdemes körültekintően eljárni. Ilyen esetben soha ne utaljunk előre, mindig utánvéttel vásároljunk! 

Babelláné Lukács Katalin arra is felhívta a figyelmet, hogy legyünk gyanakvóak, ha a kinézett termék nagyon olcsó egy helyen. A bolti ár töredékéért ne vegyünk semmit az interneten, hiszen jellemzően ilyen esetekben szokott „lenyúlás” történni. – Az iPhone árának feléért postán kapott fél fürdőszobacsempe nagyon el tudja rontani az ünnepek hangulatát, inkább csak megbízható helyről vásároljunk! – zárta a főelőadó.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”