Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az emlékév szimbolikája

Az emlékév szimbolikája

| Munkatársunktól | Városi hírek

A soproni népszavazás jövő évi eseményeit a „Haza, szeretet, hűség – Sopron 100” jelmondattal tartják meg.

Mint arról lapunk előző számában beszámoltunk (2021: centenáriumi emlékév, Soproni Téma, 2020. december 16.), Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a 2021-et emlékévvé nyilvánítja, ezzel méltóképpen tisztelegve a 100 évvel ezelőtti, 1921. évi soproni népszavazás előtt. Az elmúlt héten tartott sajtótájékoztatón dr. Farkas Ciprián polgármester elmondta: az emlékév arculatának megtervezésére a Soproni Egyetem hallgatóit kérték fel. A nyolc pályázat közül kiválasztott grafika hűen adja vissza a soproniságot, a lokálpatrióta város gazdag történelmét. 

Az eseményen részt vett prof. dr. Lakatos Ferenc rektorhelyettes, Lenkei Balázs, az Alkalmazott Művészeti Intézet igazgatója, valamint a győztes tervező: Kovács Petra Bianka harmadéves grafikushallgató.

Megtudtuk, a modern és finom vonalú jelképek a XXI. században is érthető módon egybecsengenek a Laudatio Scarbantiae – Himnusz Sopronhoz című vers örök igazságokat megfogalmazó üzenetével. Sopron maga a megtestesült hűség a kitartásban, az élni akarásban, a hagyományok tiszteletében, azok vállalásában és megtartásában.

Kapcsolódó cikkek