Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ápolóképzés indul Sopronban

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Augusztus 31-ig várják a jelentkezőket a Sopronban induló gyakorlóápoló- és ápolóképzésekre.

Államilag támogatott, ingyenes ápolóképzésre várják a jelentkezőket augusztus 31-ig. A képzés a Soproni Gyógyközpont és a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolája, valamint az Eötvös-gimnázium együttműködésében valósul meg. – Ápolói végzettséggel változatos munkalehetőségek vannak a kórházak különböző osztályain, rehabilitációs intézményekben és egyéb egészségügyi, illetve gondozási feladatot ellátó intézményekben – mondta a Soproni Témának Farkas Andrea, a Soproni Gyógyközpont ápolási igazgatója. – A magasabb szakmai végzettség megszerzésével bővül az elvégezhető ápolási tevékenységek köre, jelentősen emelkedik a fizetés. A kétéves gyakorlóápoló- és az erre épülő egyéves ápolóképzésre egyaránt lehet jelentkezni, mindkettőből indul nappali és esti oktatás. Az érettségi vizsgára épülő egészségügyi képzések szeptemberben indulnak, a nappali képzésre jelentkezni az Eötvös-gimnáziumban személyesen vagy az intézmény honlapján lehet. Az esti tagozatú ápoló- és gyakorlóápoló, szintén ingyenes szakképzésekre a www.handler.hu honlapról letölthető nyomtatványon keresztül lehet jelentkezni. 

Újdonság, hogy a régi OKJ előtti végzettséggel rendelkező általános ápolók és szakápolók számára a múlt évtől nyitott az ápolóképzésbe való közvetlen jelentkezés, ha rendelkeznek érvényes működési kártyával.

A szakképzésekben résztvevők pályázhatnak az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által meghirdetett „Ápoló leszek” ösztöndíjprogramra is. Az pályázhat, aki iskolarendszerű, nappali vagy esti OKJ-s egészségügyi szakképzést nyújtó intézményben tanul. A szabadon felhasználható ösztöndíj mértéke 3,01 tanulmányi átlag fölött egységesen havi 40 ezer forint. Feltétel, hogy az ösztöndíjasnak a képzés után legalább annyi ideig kell közfinanszírozott egészségügyi intézményben, így például a Soproni Gyógyközpontban ápolói munkakörben dolgozni, amennyi ideig az ösztöndíjban részesült.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.