Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Aktualitások a koronavírusról

| Munkatársunktól | Városi hírek

A kereskedelmi szervezetek és az Idősügyi Tanács javaslatára a kormány felfüggesztette az idősek vásárlási idősávját december 12. szombattól, ezzel segítve, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben.

 A felfüggesztés az ezzel ellentétes döntésig marad érvényben. A kormány meghosszabbította az ingyenes parkolást és a digitális oktatásban résztvevőknek szóló ingyenes internetszolgáltatást – jelentette be Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő.

A posta már elkezdte kézbesíteni a mintegy kétmillió nyugdíjasnak a vakcinaregisztrációs lapokat – mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője. Azok, akik szeretnének regisztrálni a védőoltásra, töltsék ki a Müller Cecília országos tiszti főorvos tájékoztató levelének mellékleteként kézbesített regisztrációs adatlapot, és küldjék azt vissza az ingyenes válaszborítékban.

A kormány 2021. január végéig fenntartja a vendéglátásban már novemberben bevezetett 50 százalékos bértámogatást kiterjesztve a szálláshelyekre, valamint az utazási irodákra is – közölte lapunkkal Horváth Vilmos, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Turizmusért felelős alelnöke, a soproni kamara elnöke.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: egy szilveszteri összejövetel többhetes védekezés eredményét sodorhatja veszélybe. A bulitilalom miatt betiltják a petárda és a tűzijáték értékesítését az országban.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.