Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ajándék a gyerekeknek

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az adventi időszak közepén jelképesen három rászoruló családnak adott át élelmiszereket, édességet, tízezer forint értékű vásárlási utalványt tartalmazó ajándékcsomagot dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint Csiszár Szabolcs, szociális ügyekért is felelős alpolgármester.

– Városunkban évek óta hagyomány, hogy a rászoruló családok ünnepvárását, a gyermekek várakozását szebbé tesszük – mondta dr. Farkas Ciprián, a szociális iroda ügyfélszolgálatán tartott eseményen. – Idén sincs ez másként. Személyesen három családnak tudtuk átadni a csomagokat, de a szociális iroda munkatársai a napokban csaknem ötven család száz gyermekéhez juttatták el az ajándékokat. Különleges év az idei, március közepétől az életünk része lett a koronavírus. Az emberi méltóság a legfőbb érték Sopronban is. Ennek a szellemében szerettük volna egy kicsit megkönnyíteni a rászoruló családok mindennapjait. Nehéz időszak van mögöttünk, de akin tudunk, segítünk. 

Csiszár Szabolcs hozzátette, a szociális iroda munkatársai az év minden napján tartják a kapcsolatot a szociális rendszerben szereplő családokkal. Az önkormányzat pedig különféle támogatásokat – mint például étkezési hozzájárulást, ingyenes tűzifát – biztosít a számukra. A karácsonyi ajándékok összértéke egymillió forint volt, amelyet szintén az önkormányzat fedezett.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.