Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Adományok Csongornak
Baksa Tibor, Barcza Attila és Filep Márk Fotó: Németh Péter

Baksa Tibor: „érezzük, hogy még vannak, akik számára fontosak vagyunk”

Adományok Csongornak

| Munkatársunktól | Városi hírek

Baksa Tibor, a kárpátaljai Csongor település polgármestere személyesen vette át az elmúlt héten a Sopron Segít Közalapítvány, valamint a Szent Benedek Idősek Háza szervezésében összegyűjtött adományokat.

– A felajánlott tárgyakon túl jóleső érzés számunkra, hogy számíthatunk az anyaország segítségére, érezzük, hogy még vannak, akik számára fontosak vagyunk – mondta el a településvezető. – Sopronnal a kapcsolat több éve tart, és egyre szorosabb ez a kötelék. Van olyan magánszemély, aki havonta, rendszeresen támogat egy rászoruló családot.


Barcza Attila, a város ország­gyűlési képviselője, a Sopron Segít Közalapítvány elnöke kifejtette, a négy számítógép és a három laptop mellett hetven füzetcsomagot és ruhaneműket gyűjtöttek össze Sopron patronált településének. A közalapítvány ezen felül háromszázezer forint készpénzt is felajánlott a gyermekeiket egyedül nevelő csongoriak számára.


– Idén immár negyedszer szerveztük meg a gyűjtési akciót – tette hozzá Filep Márk, az akció egyik fő szervezője. – Azt látjuk, hogy szükség van a támogatásunkra, s a felajánlások egytől egyik jól helyre kerülnek. Az informatikai eszközöknek is nagy hasznát veszik az iskolában, a könyvtárban.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.