Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A soproni rendőrök és polgárőrök is vigyáznak a megemlékezőkre

A soproni rendőrök és polgárőrök is vigyáznak a megemlékezőkre

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Soproni Rendőrkapitányság munkatársai a polgárőrök segítségével október 29-e és november 4-e között kiemelt figyelmet fordítanak a közrend és a közbiztonság fenntartására a temetőkön belül, azok bejáratánál és környékén egyaránt. Az iskolaőrök pedig prevenciós szórólapok és táblák kihelyezésével segítik a biztonság fenntartását.

–  Mindannyiunk számára fontos, hogy zavartalan legyen a megemlékezés. Ezért kérjük, hogy fokozottan tartsák be a közlekedési szabályokat, legyenek egymás iránt türelemmel, figyeljenek kollégáink irányítására – emelte ki Babelláné Lukács Katalin r. őrnagy, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó.

A Rendőrség a következő tanácsokat adja a megemlékezőknek:

A tömegközlekedési eszközökön, valamint a síroknál táskánkat, értéktárgyainkat mindig tartsuk testközelben, szem előtt, sohase hagyjuk azokat őrizetlenül.

Gépjárművel mindig a kijelölt parkolóban álljunk meg, győződjünk meg arról, hogy az ablakokat, ajtókat teljesen bezártuk, bármilyen kevés időre is parkoltunk le. Az autóban látható helyen sohase hagyjunk értéket!

A kerékpárunkat minden esetben zárjuk le, a legjobb, ha valamihez hozzárögzítjük. Idős rokonainkat kísérjük el a temetőbe, vigyázzunk rájuk.

Ha hosszabb időre utazunk el otthonról, fokozottan védjük nyílászáróinkat, a könnyen elérhető ablakoknál, teraszajtónál eresszük le a redőnyöket, kérjük meg szomszédunkat, hogy amíg távol vagyunk ingatlanunkat tartsa szemmel. Közösségi oldalakon ne posztoljuk, hogy elutaztunk.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.