Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A múltunk kötelez
Uwe Zvonar alezredes, dr. Farkas Ciprián polgármester és Kovács Imre nyugállományú ezredes, az emlékplakettet adományozó Német Hadisírgondozó Népi Szövetség magyarországi megbízottja Fotó: Pl

Emlékplakett a német hadisírok gondozásáért

A múltunk kötelez

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

Emlékplakettet adományoztak Sopronnak a német hadisírok megóvásáért és méltó gondozásáért a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség, illetve a német nagykövetség képviselői.

– A német katonatemető megnyitása óta a város támogatja az ott folyó karbantartási munkálatokat. Sopron ezzel jelentősen hozzájárul a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség célkitűzéseinek megvalósításához: megbékélés a sírok felett, munka a békéért – mondta Kovács Imre nyugállományú ezredes, az emlékplakettet adományozó Német Hadisírgondozó Népi Szövetség magyarországi megbízottja.

Az emlékplakettet a soproni városházán Uwe Zvonar alezredes, Németország nagykövetségének véderőattaséja adta át dr. Farkas Ciprián polgármesternek, aki válaszában kiemelte, hogy a katonavárosi múlt, valamint a város német kulturális gyökerei is kötelezik az utódokat. – Sok más nemzet fiai mellett több mint 600 német katona van eltemetve a bánfalvi Hősi temetőben. Erőnkhöz és anyagi lehetőségeinkhez mérten mindnyájuknak a sírját gondozzuk, mindezek mellett a Magyar Kormány is hozzájárult a temető rendbetételének költségeihez – fogalmazott Sopron polgármestere. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.