Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A kicsik mosolyáért
Vasárnap folytatódott a Pedagógusok a gyermekekért programsorozat a GYIK-ban. Fotó: Filep István

A soproni családokat jelentősen támogatja az önkormányzat

A kicsik mosolyáért

| Munkatársunktól | Városi hírek

Egész hétvégén gyermekzsivajtól volt hangos a GYIK – szombaton és vasárnap is családi programot tartottak. – Városunkban rengeteg szabadidős kikapcsolódási lehetőség kínálkozik a kisgyermekes családoknak – hangsúlyozta a vasárnapi rendezvényen dr. Farkas Ciprián polgármester.

Bábozás, Gyöngyenjáró mese, kézműveskedés, Kuglóf koncert – szombaton Tavaszi hangok címmel tartottak családi napot a GYIK Rendezvényházban. Vasárnap sem unatkoztak a soproniak, folytatódott a Pedagógusok a gyermekekért programsorozat: interaktív játékokon vehettek részt a gyerekek, találkozhattak Bartos Erikával, a Bogyó és Babóca szerzőjével, valamint kisvonat indult a GYIK-tól az Erdő Házába.

– Városunkban rengeteg szabadidős kikapcsolódási lehetőség kínálkozik a kisgyermekes családok számára – mondta a program megnyitóján dr. Farkas Ciprián polgármester. – Az Erdő Háza fantasztikus helyszín, amelyet Sopron önkormányzata jelentős kormányzati támogatásból építtetett meg. Segítségével a gyerekek nemcsak könyvekből, hanem testközelből is megismerkedhetnek az erdő lakóival.

A városvezető lapunknak hangsúlyozta: Sopronban is a gyermek az első – ezt bizonyítja, hogy a soproni családok az önkormányzat és az állam sokoldalú támogatását élvezhetik. Rendkívül népszerű a csok plusz és a babaváró hitel. Amennyiben a gyermek már megszületett, érdemes Babakötvényt nyitnunk számára. Minden 2005. december 31. után született magyar gyermeknek az állam 42.500 forint támogatást nyújt, amit az infláció mértékével megegyező kamatozású letéti számlán helyeznek el a Magyar Államkincstárban. Sopronban ezt az önkormányzat további 40.000 forinttal egészíti ki. Az idei év egyik legfontosabb, diákokat érintő bejelentése, hogy március 1-től ingyen utazhatnak a 14 év alatti gyermekek a helyközi közlekedésben. Ez az intézkedés hatékonyan kiegészíti Sopron önkormányzatának rendeletét, amelynek értelmében a soproni iskolákban tanuló diákok ingyenesen vehetik igénybe a helyi buszközlekedést.

Sopronban a következő hetekben is folytatódnak a gyermekprogramok: minden évben népszerű a városi gyermeknap, amelyet a Jereván-lakótelepen rendeznek meg. Az ország minden részéből érkeznek vendégek a Tündérfesztiválra, amelyet június 15–16-án tartanak az Erzsébet-kertben.

Természetesen a rendezvények mellett számos megújult játszótér és sportolási lehetőség is várja a gyermekeket városunkban. A Soproni Téma hivatalos Facebook-oldalán például kvízben is bemutatjuk a soproni játszótereket. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.