Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A jövő szolgálata
Dr. György László (k), dr. Simon István és Hirschler Judit együtt járta végig a Hirschler Glas Kft. csarnokát Fotó: Pluzsik Tamás

20 százalékkal nőtt a cég termelése

A jövő szolgálata

| Huszár Judit | Városi hírek

A folyamatos komplex fejlesztés és az együttműködés a haladás záloga – hangzott el a Hirschler Glas Kft.-nél tartott rendezvényen. A soproni családi vállalkozás pénteken ünnepelte az alapítása 120. évfordulóját, illetve lezárult egy közel 200 milliós kormányzati támogatású fejlesztésük is.

„Ha valaki egyedül álmodik, az csak egy álom. Ha sokan álmodnak együtt, az egy új valóság kezdete.” – ezt a Hundertwasser idézetet választotta a rendezvény mottójának Hirschler Judit. A Hirschler Glas Kft. vezetője beszámolt családja elmúlt 120 évéről, arról, hogyan alakult a vállalkozás sorsa dédapja, Hirschler Rezső első, Rákóczi Ferenc utcai üzletének megnyitása óta. A cég jelenleg magas minőségű járműipari visszapillantó tükröket gyárt, de a legújabb technológiával elvégzik luxusautók külső üvegezését, illetve beszállítóvá váltak a repülőgépiparban is. Tavaly közel 200 millió forintot nyertek az Innovációs és Technológia Minisztérium pályázatán. A fejlesztési program keretében létrehoztak egy beszállítói csoportot, áttervezték a termelésirányítást, négy kutatásfejlesztő projektet indítottak, és modernizálták a technológiát is.

– A fejlesztés hatására 20 százalékkal nőtt a cég termelése, a következő időszakban pedig újabb 10–15 százalékos emelkedés várható – mondta dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár. – A Hirschler Glas Kft. megtestesíti mindazt, ami a magyar kormánynak fontos. Egy Magyarországhoz hű családi vállalkozásról van szó, amelyet egy négygyerekes családanya vezet.

– A polgári kormány növekedési pályára tette a gazdaságot – hangsúlyozta a rendezvényen dr. Simon István alpolgármester. – A család- és gazdaságvédelmi akciótervek stabilizálják és időtállóvá teszik az ország helyzetét. Ezzel együtt a kormány felkarolta Sopront. A mostani közös fejlesztések egy újabb aranykor lehetőségével kecsegtetnek.

A rendezvényen a Hirschler család tagjai, a cég dolgozói, partnerei mellett részt vett a soproni iparosok képviselete is. Hirschler Juditnak itt adták át 2019. első innovációs menedzsment nagydíját. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.