Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Virágokkal némították el
A Margaret Island énekesnőjének a forgatási napon virágok fedték a száját

Virágokkal némították el

| Munkatársunktól | Sztárok

A szabadság elvesztésének egy különös formáját járja körbe az Engedd, hogy szabad legyek című dalhoz készült új klipjében a Margaret Island: egy mesebeli erdő mélyén némaságba burkolózva tengeti mindennapjait Lábas Viki, a zenekar énekesnője…

– Alapvetően nagyon cserfes vagyok és lételemem a mosolygás, így nagyon furcsa volt megélni, hogy nem mondhatom ki bármikor azt, amit gondolok. Hajnali fél hattól este fél hétig takarták virágszirmok a számat, ami miatt sem enni, sem beszélni nem tudtam egész nap – mesélte Lábas Viki, a Margaret Island új videója kapcsán. 

A zenekar Engedd, hogy szabad legyek című klipje nemrég jelent meg.

– Egy 40 éves Bródy szerzeményről van szó, amit maga az alkotó ajánlott fel nekünk feldolgozásra. Több évtized elteltével a mai napig nagyon aktuális a dal mondandója. Találjuk meg a saját szabadságunkat, a saját életterünket a szerelemben, családban, emberi kapcsolatainkban és az életünk minden területén! Ne hagyjuk, hogy ebben bárki korlátozzon minket! – fejtették ki a tagok.

A formáció háza táján egyébként egyre több a női energia. A grafikusuk és menedzserük csatlakozását követően a forgatóstáb is szinte csak lányokból állt a díszlettervezőtől kezdve a styliston át Cibulya Nikol rendezőig és Fecske Flóra operatőrig. Ők álmodták meg az elvarázsolt világot Gödön, ahol váratlan módon a forgatás napjára éppen kiöntött az áradó Duna, így az erdőt is ellepte kicsit a víz.

– Amikor Flórával forgatunk, valahogy mindig úgy alakul, hogy lányokat sikerül magunk köré gyűjteni – árulta el a rendező, Nikol. – A legtöbben csodálkoznak, hogy ennyi lány egy rakáson jól tud együttműködni. Azt gondoljuk, hogy a világnak több női filmkészítőre van szüksége, de a világ is lassan így látja szerencsére. 

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...