Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újraéleszt az Irie Maffia

Újraéleszt az Irie Maffia

| Munkatársunktól | Sztárok

Teljesen új területen hallatja a hangját a VOLT Fesztiválra is érkező Irie Maffia.

A banda Wake Up című dalával az újraélesztés elsajátításának fontosságára hív­­ja fel a figyelmet. A zenészek már el is végeztek egy képzést a SOTE szimulációs központjában, hogy felkészültek legyenek az esetleges kritikus pillanatokban. – Oda kell figyelnünk, hogy a pumpáló mozdulatot milyen tempóban végezzük. Az ideális, percenkénti száz nyomás a mell­­kason segítheti a vérkeringés megindulását. Ezt a tempót legegyszerűbben úgy találja el az ember, ha egy ilyen sebességű dalt énekel magában. A Wake Up pontosan az a tempó, ami az újraélesztéshez szükséges. Remélem, soha nem kerülünk olyan helyzetbe, hogy szükség legyen rá, de ha baj van, örülünk, hogy a zenénkkel segíthetünk – mesélték az Irie Maffia tagjai.

A formáció tovább folytatja a „Mentsünk együtt életet” ak­­ci­­ót. Nemcsak egy oktatófilm készül a Wake Up című dalra, hanem az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával ősszel az egész országot bejárja a zenekar, hogy minél több embert megtanítson a szakemberek segítségével újraéleszteni! 

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...