Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új soproni dal

Új soproni dal

| Kóczán Bálint | Sztárok

Vadonatúj, Sopronról készült dallal és klippel jelentkezett az Art of Haven.

– A Mindennap Sopron című dalunkhoz Riba Szabolcs és Tor­­ma Sándor készítette a klipet. A felvételek Sopronban, többször egy drón segítségével a vá­­ros felett készültek. Néhány napon át tartott a forgatás, kü­­lönböző napszakokban és hónapokban, hogy minél több oldalát tudjuk bemutatni ennek a gyönyörű helynek.
A helyi formáció rengeteg inspirációt kapott a várostól az elmúlt évek során, ezért is tartotta fontosnak, hogy dal szülessen Sopronról.

– Nemcsak szülőváros, lakhely, hanem a min­­dennapok szerves része is – hangsúlyozták a zenészek. – Innen jött az ötlet a címhez. A szám egyfajta tisztelgés a vá­­ros előtt. Kedvcsinálónak is szánjuk: aki még nem járt itt, jöjjön el, élje át a néhol modern, néhol középkori utcák, terek különleges hangulatát, a környező erdő fantasztikus atmoszféráját! Rengeteg élmény köt minket ide, a gyerekkortól kezdve egészen napjainkig.


Az Art of Haven projektet Fazekas Ákos hozta létre még 2003-ban akkori zenekara mellett, és öt instrumentális albumot készített, majd 2011-ben jött el a nagy változás.


Jelenleg Fazekasné Répásy Judit az énekesnő, Bögöly Csaba basszusgitáron tépi a húrokat, Berki Tamás a dobokat üti, az alapító Fazekas Ákos pedig gitározik.
Az Art of Haven stílusa sokoldalú, a tagok így fogalmaztak: – Nem szeretjük rámondani, hogy heavy metal gothic elemekkel, mert egyből sokan megijednek, és azt hiszik, hogy valami brutális zenéről van szó. Vannak akusztikus dalaink, és akadnak keményebb, pörgősebb szerzemények, de ezek is mind női énekkel készültek.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...