Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tízéves a soproni Drawing

Tízéves a soproni Drawing

| Munkatársunktól | Sztárok

Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a Drawing zenekar. A soproni formáció idén is megszervezi hagyományos karácsonyi hardcore buliját december 15-én.

– Az elmúlt évtizedben rengeteg minden történt velünk – kezdte Nagy Balázs, amikor a jubileumról kérdeztük. – Ahogy a legtöbb zenekar, mi is megéltünk nehéz időszakokat, de emellett rengeteg pozitív dolog is történt velünk. 

A frontember örül annak, hogy továbbra is működik a formáció, különösen a stílus miatt. – Sok zenekart, sok zenészt „túléltünk”, és még mindig itt vagyunk! Nyomjuk a hardcore-t, és ez a legfontosabb. Addig szeretnénk csinálni, amíg élvezzük, és amíg bírjuk fizikailag, szellemileg is ezt az életformát.

A jubileumi bulin olyan zenekarok lépnek majd fel december 15-én a Hangárban, akikkel a soproniak baráti viszonyt alakítottak ki az elmúlt esztendőkben. – Az estet basszusgitárosunk, Homoródi Ádám másik projektje kezdi, ahol ő dobol. Majd fellép egy mosonmagyaróvári rap–metal csapat, a Beerzebub, utána pedig a hardcore műfajban jól ismert két banda következik: a Hortobágy Hardcore Crew és Hatvan City Hardcore. A felsorolt bandák után mi „betonozunk” majd, míg az after partiról a szintén soproni Endorfin gondoskodik.

A Drawingra sok feladat vár jövőre is, hiszen a frissen megjelent ötödik lemezüket az Akela vendégeként turnéztatják majd meg a soproni srácok, valamint három videoklipet is kiadnak. 

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...