Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproniak a Balatonon

Soproniak a Balatonon

| Munkatársunktól | Sztárok

A VOLT Fesztivál kitalálói a Balatonon zárták az idei szezont, természetesen munkával. Nemrég ért véget a Balatoni nyár és a két záróesemény: a Strand és a B.my.Lake fesztiválok azonos helyen, Zamárdi szabadstrandján várták közönségüket.

Öt évvel ezelőtt azzal a szándékkal indították el a Mol Na­­gyon Balaton projektet, hogy a legszínvonalasabb, legizgalmasabb balatoni eseményeket együtt kínálhassák a hazai és a külföldi turistáknak, másrészt ennek keretében új produkciók szülessenek.  

– A Strand és a B.my.Lake fesztiválok az új események közül a legjelentősebbek. Amíg a Mol Nagyon Balaton eseményeire május óta közel egymillióan látogattak, addig a Strand és a B.my.Lake fesztiválokra százhúszezer vendéget vártunk abban az időszakban, amikor jellemzően már kevesebben járnak a Balatonra – nyilatkozta Lobenwein Norbert, a Mol Nagyon Balaton idén Pro Turismo-díjjal kitüntetett alapítója.

– Minden eddiginél nagyobb érdeklődés jellemezte a Mol Na­­gyon Balaton két zá­ró­fesz­ti­vál­ját. Ma már nemcsak az ország minden pontjáról, de több külföldi országból is érkeztek vendégek erre a hétre a Balatonra – tette hozzá Fülöp Zoltán, az eseményeket szervező VOLT Produkció vezetője. A fesztiválok rekordot döntöttek, összesen 125 ezren buliztak.

A siker nem véletlen. A Strand hamar a közönség és a zenekarok kedvence lett, a hazai kínálatban szinte mindenki megfordult itt, aki idehaza kö­­zön­ség­kedvencnek számít. A B.my.Lake-en pedig idén is az elektronikus zene legkiválóbbjai voltak jelen. Az eseményt már az indulás évében Európa legjobb új fesztiváljának választottak.

A két soproni fesztiválgurunak ezek után biztosan jól jön a pihenés. 

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...