Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron új zenekara

Sopron új zenekara

| Munkatársunktól | Sztárok

Saját dalokon dolgozik Sopron egyik legújabb formációja. A Lopott Idő ismert helyi zenészekből áll, akiknek az adja a motivációt, hogy most saját szerzeményekben is gondolkodhatnak.

2018 novemberében alakult a soproni Lopott Idő. A Tujmer Gábor (dob), Fördős István (basszusgitár), Szokodi Zoltán (ének), Egyházi Krisztián (gitár) alkotta banda január óta dolgozik első anyagán, amiből a későbbiekben stúdióanyagot és klipet szeretne készíteni. A repertoár kizárólag saját dalokból áll. A stílus nem besorolható: sajátos elegye a rock/ hardrock és blues irányzatnak. 

– Úgy gondoltuk, hogy sok év „feldolgozás zenekarozás” után szeretnénk végre kipróbálni, hogy tudunk-e mi is olyan saját dalokat írni, amelyek valamilyen módon megfogják a közönséget – mesélték a soproni zenészek.

Ez a szerep nem minden tag számára új, hiszen Szokodi Zoltán és Fördős István ismertek a Blokád zenekarból (is), ahol több albumnyi zenét írtak, és amely a korábbiakban országos szinten is ismert volt.

– Szeretnénk megismertetni a közönséggel a gondolatvilágunkat, életünket a zenénken keresztül. Épp ezért tartjuk fontosnak, hogy a dalok magyarul íródjanak – fejtették ki a Lopott Idő tagjai.

Azt tervezik, hogy a lemez anyagával majd minél több helyen koncerteznek. – Mi abban szeretnénk különlegeset adni, hogy a dalaink rólunk szólnak. A velünk történtekről. Valamint látható, hogy kevés hangszerben gondolkodunk. Nem szeretnénk abba a hibába esni, hogy túlhangszereljük a nótákat. Valljuk azt az elvet, hogy a kevesebb néha több – zárták a Lopott Idő zenészei.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...