Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Páder Petra sikerei a fővárosban

Páder Petra sikerei a fővárosban

| Munkatársunktól | Sztárok

Rendkívül tartalmasan telik ­Páder Petra élete a fővárosban. A soproni születésű színésznő a televízió-képernyőn is gyakran köszön vissza, de nem felejti el, honnan indult.

– A Budaörsi Latinovits Színház társulati tagja vagyok. Itt van a második otthonom, és az elmúlt évem is igazán színesre sikeredett – mesélte Páder Petra. – Nyáron két hetet tölthettem a Római Magyar Akadémián egy pályázat nyerteseként, ahol egy összművészeti performatív előadást hoztunk létre. Ősszel az igazgatónk által rendezett előadásban több nyelven énekeltem, majd következett A Négyszögletű Kerek Erdő Mamintije, a kicsi zöld tündér. Azóta az unokatestvérem kislánya teljes őrületben van, zöldre kell festeni az arcát, Petrának kell szólítani, és színésznő szeretne lenni. 

A soproni színésznő hozzátette, egy random összeállt csapattal létrehozták az Estihajnalka című független színházi előadást, illetve az Alföldi Róbert által megálmodott Elektrában is szerepet kapott. Mostanában pedig a szintén soproni Böröndi Bence első rendezésének főszereplője, de egy saját projekt is leköti energiáit.

Petrát az utóbbi időkben több országosan ismert művésszel hozta össze az élet, de ez csak motiválja. – Nem érzem ezeket olyan éles határvonalnak. A kíváncsiság motiválja mindkét oldalt. Egy ügyért dolgozunk azonos gondolkodású és ízlésű emberekkel. Csak az számít, hogy inspiráljuk egymást, és a legjobbat nyerjük ki az anyagból és magunkból is. Van tisztelet persze, és vágyom is a tanulásra és a folytonos fejlődésre, ezért nyitottan várom az ilyen találkozásokat. Jó, azért nyáron Rómában Adrien Brodyval megismerkedni, az nekem is gyermeki eufória volt – mosolygott a színésznő.

Páder Petra jelenleg két nagyjátékfilmben is feltűnik, de RTL klubos és viasatos sorozatokban szintén akadnak munkái.

– Szeretem azt, ami most körülvesz, és szeretném, ha tovább tudnának fejlődni mind az emberi kapcsolataim, mind a filmes, színházas munkáim – vallotta be a tehetséges művész.

Petra, ha ideje engedi, utazgat, különleges ízvilágokat fedez fel, és párjával, barátaival igyekszik kikapcsolódni. De szülővárosáról, Sopronról sem feledkezik meg.

– Leginkább csak ünnepekkor jutok haza, illetve nyáron igyekszem kicsit hosszabb időt tölteni a városban. Ilyenkor általános iskolás barátnőtől gimnáziumi évfolyamtársakig mindenhova bejelentkezem, hogy ne kopjanak ki ezek a kapcsolatok az életemből. Végigjárom a kedvenc helyeimet, és végeláthatatlan beszélgetésekbe kezdünk a szüleimmel.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...