Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Muse-dal a túlélésről

Muse-dal a túlélésről

| Munkatársunktól | Sztárok

Ütős dallal jelentkezett az egyik legismertebb brit csapat, a Muse.

A rockbanda még 2015-ben mutatta be hetedik stúdióalbumát Drones címmel, amely huszonegy országban nyitott a slágerlisták élén, beleértve az Egyesült Államokat is. A le­­mez meghozta a Muse második Grammy-díját a legjobb rock­­al­­bum kategóriában, de a ze­­nekar már korábban is rengeteg díjat bezsebelt, így méltán nevezhetjük a szakma egyik legelismertebb formációjának.

A Matt Bellamy, Dominic Ho­­ward és Chris Wolstenholme alkotta trió nemrég úgy döntött, hogy egy igazán komoly dallal tér vissza 2017-ben. A Dig Down az egység és túlélés témáját járja körül: még a legelveszettebb helyzetekben is küzdeni kell.

– Amikor ezt a dalt írtam, megpróbáltam ellenállni annak az általános pesszimizmusnak, amely a világunkat átjárja, és optimizmust csempészni a napjainkba. Erőt adni az embereknek, hogy küzdjenek az álmaikért, mert egyenként is meg tudjuk változtatni a világot! – nyilatkozta Bellamy a szerzeményről.

Az új számhoz látványos videó is készült, amelyet Lance Drake rendezett, főszereplője pedig Lauren Wasser, egy amputált lábú modell. – A szám a túlélésről és az esélytelenek győzelméről szól. Amikor meghallottam, tudtam, hogy egy akciódús klipet szeretnék hozzá forgatni. Egy éve hallottam Laurenről, azóta tervezem, hogy dolgozom vele – mesélte a rendező.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...