Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Különlegességekkel készül Sárközi Gábor

| Munkatársunktól | Sztárok

Nagy művészek kamaramuzsikájával készül egy különleges koncertre Sárközi Gábor. A soproni nagybőgőművész február 28-i koncertjén lánya és barátai is fellépnek.

– Izgalmas koncertre készülök, változatos műsorral – kezdte Sárközi Gábor. – Igazi kamaramuzsika lesz, Bach zenéjétől indul, és Bartók műveivel fejeződik be. 

A soproni művész egy több mint százéves nagybőgőt is megszólaltat a zenei utazáson a Liszt-központ Munkácsy-termében. – Az esten Bak Orsolya szombathelyi zongoraművész lesz a partnerem – mesélte a muzsikus. – Ritkán hallott remekművek csendülnek fel, mint például Schubert Arpeggione szonátája vagy Kárpáti Sándor Magyar Fantáziája. Bécsből érkezik Rácz Antal barátom, vele Händel gyönyörű trió szonátáját játsszuk majd, tehát egyszerre két nagybőgő is dalolni fog.

Sárközi Gábor nagycsaládos apuka, így óriási élmény lesz gyermekével is együtt színpadra állni: – Rózsa a Szombathelyi Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdte a tanulmányait idén. A hegedű és nagybőgő párosítása sem mindennapi, de csodálatosan szól együtt ez a két hangszer.

Sárközi Gábor mindennapjai gyakorlással telnek, 17 éve a Savarai Szimfonikus Zenekar szólamvezetője, közben pedig járja a világot: – Januárban Japánban voltam, márciusban Olaszországba megyek, de továbbra is próbálom kivenni részemet a soproni zenei életből – zárta. – Rendszeresen közreműködöm a színházban vagy a szimfonikus zenekarban, áprilisban pedig dzsessztrió formációmmal adunk koncertet.


Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...